RAZNELI RUSKI RATNI BROD U NAJSITNIJE KOMADE: Objavljena fotografija nakon ukrajinskog napada na Krimu: Ovako sad izgleda 'Novočerkask'! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

26.12.2023

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter) pojavila se fotografija koja prikazuje razorne posledice napada ukrajinske ratne avijacije na ruski ratni brod na Krimu.

RAZNELI RUSKI RATNI BROD U NAJSITNIJE KOMADE: Objavljena fotografija nakon ukrajinskog napada na Krimu: Ovako sad izgleda 'Novočerkask'! (FOTO/VIDEO)

Foto: https://twitter.com/visegrad24

Tvrdi se da je meta bio veliki ruski desantni brod 'Novočerkask', a slike objavljene na nalogu Višegrad 24 pružaju uznemirujući uvid u tragediju.“

Naime, noćas je došlo do napada na luku Feodosija na Krimu, gde je, prema tvrdnjama ukrajinske vojske, uništen ruski ratni brod "Novočerkask". Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju ugljenisane ostatke broda, potvrđujući ozbiljnost incidenta.

 

Još jedan udarac ruskoj floti

Nalog Višegrad 24, poznat po praćenju političkih i ratnih dešavanja, pružio je javnosti uvid u razmere uništenja. Prva fotografija pokazuje gotovo neprepoznatljive ostatke desantnog broda, što ukazuje na razorne posledice napada. Ubrzo zatim, objavljeno je poređenje tih ostataka sa slikom "Novočerkaska" pre napada, ističući razlike između pre i posle.

Mikola Oleščuk, komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, saopštio je putem Telegrama da je ukrajinska vojska "raznela" ruski ratni brod. On je istakao da je ovo još jedan udarac ruskoj floti, nakon nedavnog uništenja krstarice "Moskva".

 

 

A ruska flota postaje sve manja i manja! Ovog puta, nakon krstarice "Moskva", glavnog broda ruske Crnomorske flote, ispraćen je na put i veliki desantni brod "Novočerkask" - naveo je Oleščuk.

Ministar Šojgu obavestio Putina o napadu

Guverner Krima, Sergej Aksjonov, kojeg je postavila Rusija, potvrdio je incident i naveo da je jedna osoba stradala.

Kremlj je saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin obavešten o ovom napadu, dok se svet suočava s novim zaoštravanjem tenzija u regionu.

Ministar Šojgu je informisao Putina o detaljima napada na Feodosiju, ističući štetu nanetu velikom desantnom brodu "Novočerkask". Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, potvrdio je ovu informaciju, naglasivši da je tokom napada došlo do ozbiljnog oštećenja pomenutog broda.

Prema najnovijim podacima Ministarstva za vanredne situacije, jedna osoba je izgubila život, dok je četvoro ranjeno u ovom napadu. RIA Novosti prenosi da su sistemi protivvazdušne odbrane efikasno neutralisali dva ukrajinska taktička aviona tipa 'Su-24', koji su ispaljivali avionske navođene rakete u rejonu naselja Žovten.

Rusko ministarstvo odbrane je ranije izdalo saopštenje u vezi sa ovim incidentom, navodeći da je veliki desantni brod "Novočerkask" oštećen tokom odbijanja napada ukrajinskih oružanih snaga na bazu u Feodosiji.

Takođe, ističe se da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane sprečili dalje napade, uništavajući neprijateljske avione koji su učestvovali u napadu.

Uništavanje "Novočerkaska" označava smanjenje ruske flote, što dodatno pojačava napetosti između Rusije i Ukrajine, piše Kurir.

BONIS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading