RUSKI BROD RAZOREN?! PRVI SNIMAK MONSTRUOZNE EKSPLOZIJE NA KRIMU! Ukrajina javlja: Naneli smo strahovit udarac Crnomorskoj floti! (VIDEO)

Autor: Sanja Bojanović

Svet

26.12.2023

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak vazdušnog napada na Krimu.

RUSKI BROD RAZOREN?! PRVI SNIMAK MONSTRUOZNE EKSPLOZIJE NA KRIMU! Ukrajina javlja: Naneli smo strahovit udarac Crnomorskoj floti! (VIDEO)

Foto: shutterstock,Tanjug/AP,Printskrin/Youtube/Silja Pluton

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo izvelo je vazdušni napad na lučki grad Feodosija na Krimu, uništavajući ruski desantni brod "Novočerkask" iz sastava Crnomorske flote.

Komandant Mikola Oleščuk istakao je da je napad rezultirao uništenjem ruskog broda, što je izazvalo smanjenje ruske flote. Snimci na društvenim mrežama prikazuju eksploziju i požar, ali njihova autentičnost nije nezavisno potvrđena.

 


Iako Oleščuk nije pružio konkretne dokaze o uništenju ruskog broda, šef Krima Sergej Aksjonov potvrdio je napad i izjavio da su ukrajinske snage izvele napad na području Feodosije, uzrokujući požar u luci koji je kasnije ugašen. Trenutno nema informacija o eventualnim povređenima usled napada.

Ovaj vazdušni napad dodatno produbljuje napetosti između Ukrajine i Rusije, posebno u kontekstu Krima, poluostrva koje je Rusija anektirala 2014. godine, što je rezultiralo međunarodnim osudama i sankcijama. Ovo područje i dalje predstavlja ključnu tačku sukoba između dve zemlje, a vazdušni napad predstavlja eskalaciju već postojećih tenzija.

 


Dok se svet fokusira na događaje u Feodosiji, ostaje da se vidi kakve će biti reakcije Rusije na ovaj napad, kao i kakav će uticaj imati na dalji razvoj odnosa između Ukrajine i Rusije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading