UKRAJINA IZVELA VAZDUŠNI NAPAD NA KRIM?! Jaka detonacija uzdrmala sve, obaveštajne službe javljaju: Uništili smo važan ruski brod!

Autor: Sanja Bojanović

Svet

26.12.2023

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina izvela vazdušni napad na Krimu.

UKRAJINA IZVELA VAZDUŠNI NAPAD NA KRIM?! Jaka detonacija uzdrmala sve, obaveštajne službe javljaju: Uništili smo važan ruski brod!

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Mikola Oleščuk izjavio je da je Ukrajina izvela vazdušni napad na Fedosiju na Krimu i izneo tvrdnju da je u napadu uništen ruski desantni brod "Novočerkask" iz sastava Crnomorske flote. Oleščuk je istakao da je došlo do velike eksplozije, ali nije pružio nikakve dokaze o uništenju broda.

Prethodno je šef Krima Sergej Aksjonov saopštio da su ukrajinske snage izvele napad na području Fedosije, što je rezultiralo požarom u luci. Vatra je brzo ugašena, a stanovnici nekoliko kuća će biti evakuisani dok nadležne službe obavljaju istragu.

Rojters navodi da Oleščuk nije pružio nikakve dokaze koji bi potvrdili uništenje ruskog desantnog broda "Novočerkask". Ova situacija dodatno baca senku sumnje na tvrdnje ukrajinskih vazduhoplovnih snaga, dok se svetska javnost pita za konkretne dokaze.

Napad na Krimu dodatno produbljuje geopolitičke tenzije između Ukrajine i Rusije, posebno u kontekstu kontroverznog statusa Krima. Ova akcija može imati velike posledice na odnose između dve zemlje i izazvati međunarodne reakcije.

Napad na krimsku luku Feodosiju rezultirao je požarom i evakuacijom stanovnika nekoliko kuća. Ovo naglašava neposredne posledice sukoba na civilno stanovništvo i potrebu za brzom reakcijom nadležnih službi kako bi se zaštitili građani.

- Ruska flota je sve manja, uništili smo važan ruski brod - naveo je Oleščuk na svom Telegram kanalu, prenosi Unian. Došlo je do velike eksplozije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading