ZGRADA ZAVRŠILA U PLAMENU! Žestok napad Rusa dronovima na Kijev! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.12.2023

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, izvestio je da su hitne službe odmah upućene na lice mesta kako bi se rešila situacija.

ZGRADA ZAVRŠILA U PLAMENU! Žestok napad Rusa dronovima na Kijev! (VIDEO)

Foto: Printskrin/X mreza/@juliasskrs

Ukrajinske vazduhoplovne snage su uspele da presretnu i obore 34 od 35 iranskih dronova koji su lansirani u seriji napada na 12 različitih regiona Ukrajine tokom perioda od sedam sati 20. decembra.

 

 

Napadi dronovima, usmereni ka različitim regionima, zaustavljeni su od strane sistema protivvazdušne odbrane, pri čemu je samo jedan dron uspeo da probije vazdušni prostor.

Ovaj incident je izazvao zabrinutost zbog sve veće upotrebe dronova u vojne svrhe i potencijalne pretnje koju oni predstavljaju.



Nakon napada dronova, stambena zgrada u Solomjanskom okrugu Kijeva završila je  u plamenu.

 

 

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, izvestio je da su hitne službe odmah upućene na lice mesta kako bi se rešila situacija.

Takođe, objavljen je video snimak trenutka kada je dron "Shahed" pogodio stambenu zgradu u Kijevu, ističući ozbiljnost napada i njegov uticaj na civilnu infrastrukturu.


Usred ovih događaja, ukrajinska Glavna obaveštajna uprava tvrdi da se ruske trupe bore sa epidemijom hantavirusa, bolesti poznate po simptomima kao što su krvarenje iz očiju, povraćanje, visoka temperatura i glavobolja. Pored toga, pojavili su se izveštaji na Telegramu koji ukazuju na rastuće nezadovoljstvo među ruskim vojnim jedinicama zbog nedovoljnih zimskih zaliha i ozbiljnog nedostatka medicinske pomoći, osvetljujući izazove sa kojima se suočavaju ruske snage uključene u sukob.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading