"AKO STANE PODRŠKA, ČUVAJTE SE UKRAJINSKIH IZBEGLICA"! Pretnje Zelenskog odzvanjaju Evropom i svetom! BENDOU: "Ako vam prijatelji prete, onda oni više nisu prijatelji“!

Autor:

Svet

16.12.2023

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dag Bendou izražava sumnju u mogućnost da ukrajinske izbeglice zaista pokrenu nerede, ističući da bi takvo ponašanje ugrozilo njihovo sopstveno blagostanje.

"AKO STANE PODRŠKA, ČUVAJTE SE UKRAJINSKIH IZBEGLICA"! Pretnje Zelenskog odzvanjaju Evropom i svetom! BENDOU: "Ako vam prijatelji prete, onda oni više nisu prijatelji“!

Foto: Tanjug/AP

Bivši savetnik bivšeg predsednika SAD Ronalda Regana Dag Bendou, izneo je zanimljivo mišljenje o reakciji ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na smanjenje vojne pomoći Kijevu od strane evropskih zemalja.

Zelenski je upozorio na moguće nerede među ukrajinskim izbeglicama ako se pomoć smanji, ističući da bi oni mogli prestati da se "dobro ponašaju". Bendou je naglasio da ova pretnja tera Zapad da preispita svoje strategije i interesovanja kada je u pitanju Ukrajina.



Bivši savetnik ističe da reči Volodimira Zelenskog mogu imati značajan uticaj na strategiju Zapada prema Ukrajini. On ističe da pretnje od strane prijatelja teraju na razmišljanje o prirodi te veze, ističući da bi takav pristup mogao dovesti do promene u politici prema Ukrajini.

Dag Bendou izražava sumnju u mogućnost da ukrajinske izbeglice zaista pokrenu nerede, ističući da bi takvo ponašanje ugrozilo njihovo sopstveno blagostanje. On analizira da Evropa neće tolerisati pobunu izbeglica, te stoga izražava sumnju u ostvarivanje Zelenskovih pretnji.

Podsećamo da je Mađarska je blokirala 50 milijardi evra pomoći EU Ukrajini 14. decembra, samo nekoliko sati nakon što je Evropski savet odlučio da počnu pregovori o pridruživanju sa tom zemljom. EU je juče odobrila prebacivanje poslednje tranše iz ovogodišnjeg makrofinansijskog programa pomoći za Ukrajinu, u iznosu od svega 1,5 milijardi evra.

Zelenski, kao da je predosećao šta bi moglo da se dogodi, u septembru pripretio ukrajinskom dijasporom.

- Izbeglice su se generalno dobro ponašale, ali ako domaćini sateraju ove ljude u ćošak, krajnji rezultat neće biti "dobra priča" za Evropu - zapretio je Zelenski u intervjuu za "Ekonomist".

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
U prolazu

16.12.2023 21:34

Komičar više ne zasmejava...