"KO HOĆE U POLITIKU, NE MOŽE I U RAT"! Zelenski javno prozvao Zalužnog! RAT IZMEĐU VOJNOG VRHA I PREDSEDNIKA UKRAJINE DOSTIŽE VRHUNAC!

Autor:

Svet

21.11.2023

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ako upravljate ratom, razmišljajući da ćete se sutra baviti politikom ili izborima, onda se na prvoj liniji ponašate kao političar, a ne kao vojnik, rekao je Zelenski.

"KO HOĆE U POLITIKU, NE MOŽE I U RAT"! Zelenski javno prozvao Zalužnog! RAT IZMEĐU VOJNOG VRHA I PREDSEDNIKA UKRAJINE DOSTIŽE VRHUNAC!

Foto: Tanjug/AP, Yuliia Ovsiannikova / Zuma Press / Profimedia

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nedavno je dao intervju za britanski San u kojem je izneo svoje mišljenje o ulozi vojske u politici.

On je pozvao glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, i ostale ukrajinske generale da se ne bave politikom tokom rata, ističući da to ne doprinosi jedinstvu nacije.

- Onda mora da se uđe u politiku, a tada neće moći da se ratuje. Ako upravljate ratom, razmišljajući da ćete se sutra baviti politikom ili izborima, onda se na prvoj liniji ponašate kao političar, a ne kao vojnik - rekao je Zelenski.


Ova izjava predsednika Ukrajine je prva javna potvrda sukoba sa glavnokomandujućim vojske od strane predsednika. Ukrajinski portal Strana navodi da sukob ima dve komponente - razmimoilaženje oko situacije na frontu i buduće strategije, ali i popularnost Zalužnog među zapadnim saveznicima.

Prema navodima ovog portala, Zalužni je postao glavni alternativni kandidat za predsednika u očima onih snaga unutar i van zemlje koje smatraju da je neophodna promena vlasti.

Zbog tenzija koje rastu iz dana u dan, dogovor oko predsedničkih izbora koji bi trebalo da se održe na proleće još nije postignut. Ukrajinski portal Strana objavio je rezultate nekoliko zatvorenih anketa o rejtingu na predsedničkim i parlamentarnim izborima ukoliko bi bili sada održani. Ovi rezultati ukazuju na to da bi Zalužni bio jedan od glavnih kandidata za predsedničku funkciju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
z81

22.11.2023 11:12

Zelenko tvoja uloga se pokazala. dišsmr tebra samo tako