"KO HOĆE U POLITIKU, NE MOŽE I U RAT"! Zelenski javno prozvao Zalužnog! RAT IZMEĐU VOJNOG VRHA I PREDSEDNIKA UKRAJINE DOSTIŽE VRHUNAC!

Autor:

Svet

21.11.2023

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako upravljate ratom, razmišljajući da ćete se sutra baviti politikom ili izborima, onda se na prvoj liniji ponašate kao političar, a ne kao vojnik, rekao je Zelenski.

"KO HOĆE U POLITIKU, NE MOŽE I U RAT"! Zelenski javno prozvao Zalužnog! RAT IZMEĐU VOJNOG VRHA I PREDSEDNIKA UKRAJINE DOSTIŽE VRHUNAC!

Foto: Tanjug/AP, Yuliia Ovsiannikova / Zuma Press / Profimedia

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nedavno je dao intervju za britanski San u kojem je izneo svoje mišljenje o ulozi vojske u politici.

On je pozvao glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, i ostale ukrajinske generale da se ne bave politikom tokom rata, ističući da to ne doprinosi jedinstvu nacije.

- Onda mora da se uđe u politiku, a tada neće moći da se ratuje. Ako upravljate ratom, razmišljajući da ćete se sutra baviti politikom ili izborima, onda se na prvoj liniji ponašate kao političar, a ne kao vojnik - rekao je Zelenski.


Ova izjava predsednika Ukrajine je prva javna potvrda sukoba sa glavnokomandujućim vojske od strane predsednika. Ukrajinski portal Strana navodi da sukob ima dve komponente - razmimoilaženje oko situacije na frontu i buduće strategije, ali i popularnost Zalužnog među zapadnim saveznicima.

Prema navodima ovog portala, Zalužni je postao glavni alternativni kandidat za predsednika u očima onih snaga unutar i van zemlje koje smatraju da je neophodna promena vlasti.

Zbog tenzija koje rastu iz dana u dan, dogovor oko predsedničkih izbora koji bi trebalo da se održe na proleće još nije postignut. Ukrajinski portal Strana objavio je rezultate nekoliko zatvorenih anketa o rejtingu na predsedničkim i parlamentarnim izborima ukoliko bi bili sada održani. Ovi rezultati ukazuju na to da bi Zalužni bio jedan od glavnih kandidata za predsedničku funkciju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
z81

22.11.2023 11:12

Zelenko tvoja uloga se pokazala. dišsmr tebra samo tako