"RUSIJA SPREMA HAOS NA BALKANU"! Zelenski tvrdi da Vladimir Putin ima apokaliptičan plan! "VERUJTE MI, IMAMO INFORMACIJE..."!

Autor:

Svet

16.11.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Balkan će biti novi Bliski istok, ako sada svet ništa ne preduzme. Biće ponovo takva eksplozija, rekao je Zelenski.

"RUSIJA SPREMA HAOS NA BALKANU"! Zelenski tvrdi da Vladimir Putin ima apokaliptičan plan! "VERUJTE MI, IMAMO INFORMACIJE..."!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je upozorio da bi Rusija mogla da izazove "eksploziju" na Balkanu i u Moldaviji kako bi preusmerila pažnju sveta sa rata u Ukrajini.

- Danas svi raspravljaju o krizi na Bliskom istoku. Ali, kao što sam već rekao iskreno, to nije jučerašnji problem. A ni prekjučerašnji problem. Svi znaju za taj stalni sukob i stalni rat, ali niko ne želi da ga okonča. Budući da je zgodno - u nekom trenutku, samo ponovo uzmite ovaj mehanizam. Ovo je eksplozija na Bliskom istoku, Rusija stoji iza ovoga, sigurni smo, sa svojim saveznikom Iranom - rekao je afričkim novinarima.

On je pozvao međunarodnu zajednicu da obrati pažnju na Balkan, jer su dobili informacije o ruskim planovima za destabilizaciju regiona.

- Obratite pažnju na Balkan. Vjerujte mi, dobijamo informacije: Rusija ima dug plan. Balkan će biti novi Bliski istok, ako sada svet ništa ne preduzme. Biće ponovo takva eksplozija - rekao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine je naveo da Rusija pokušava da se ponovo pozicionira kao važan akter u svetskim dešavanjima, te da se interesuje za preusmeravanje pomoći u regionu. On je posebno upozorio na situaciju u Moldaviji, gde Rusija pokušava da utiče na politička dešavanja i destabilizuje vladu koja je proevropski orijentisana.

-Sada počinju potkopavati situaciju u Moldaviji. Tvrde da tamo nešto nije u redu tokom izbora. Proglašavaju izbore neustavnim i pokušavaju da sruše proevropsku vladu - tvrdi Zelenski.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading