VOJSKA SPREMA PUČ PROTIV ZELENSKOG, CRNO MU SE PIŠE!? Šokantni detalji rata ukrajinskog predsednika i čuvenog generala!

Autor:

Vesti

05.11.2023

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lari Džonson, bivši analitičar Centralne obaveštajne agencije (CIA), upozorio je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na moguće proteste u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

VOJSKA SPREMA PUČ PROTIV ZELENSKOG, CRNO MU SE PIŠE!? Šokantni detalji rata ukrajinskog predsednika i čuvenog generala!

Foto: Tanjug/AP

U intervjuu za Jutjub kanal Dialogue works, Lari Džonson je istakao da su promene u vojnom rukovodstvu zemlje doprinele ovakvoj situaciji.

Prema Džonsonovim rečima, ovo je kao "kokoška bez glave", gde se kokoški odseče glava, ali ona još neko vreme nastavlja da beži. To je, kako je rekao, trenutno stanje u Ukrajini.

Stručnjak je istakao da su Oružanim snagama Ukrajine potrebni vojnici, ali da je problem što je prosečna starost vojnika 43 godine. Takođe, broj mladića koji ispunjavaju uslove za vojnu službu se smanjuje.


Ovo nije prvi put da se govori o problemima u ukrajinskoj vojsci. Nedavno je objavljeno da je zbog promene vojne politike, koja se zalaže za profesionalnu vojsku, sve manje mladića koji ispunjavaju uslove za vojnu službu. Takođe, dolazi do sve većeg broja protesta u redovima Oružanih snaga zbog nezadovoljstva uslovima rada i platama.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je govoreći o finansiranja Oružanih snaga Ukrajine, rekao da do kraja godine zemlji nije potrebna velika pomoć. Ipak, on je istakao da će pomoć zapadnih partnera biti od ključne važnosti tokom naredne godine.

Nezadovoljstvo Zalužnog

Republika

Foto: Youtube/ ГРОШІ

Valerij Zalužni

 

Da su u vojsci Ukrajine i te kako nezadovoljni potvrdio je i glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni koji je napisao članak za britanski časopis "Ekonomist" u kojem je priznao da je rat u Ukrajini dospeo u ćorsakak jer su njegovo mišljenje ignorisali zaposleni u kabinetu predsednika Vladimira Zelenskog.

To tvrdi bivši zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, general u penziji Sergej Krivonos.

- Pošto dugo lično poznajem generala Zalužnog, razumem koliko mu je to smetalo. Upravo je to nečinjenje političkog rukovodstva Ukrajine dovelo do toga da je Zalužni bio primoran da progovori i istakne to pitanje. Jer ako nas ne čuju direktno u kabinetu predsednika, onda bi trebalo da nas čuju barem u Beloj kući i parlamentima evropskih zemalja koji pokušavaju da nam pomognu - tvrdi Krivonos u intervjuu za TV kanal "Prjamoj".

Zalužni je u intervjuu izjavio da ukrajinske trupe neće moći da ostvare prodor na frontu. Zelenski je, komentarišući članak glavnokomandujućeg, izrazio mišljenje da situacija za Kijev nije ćorsokak.

Prema ukrajinskom portalu Strana, izjave Zalužnog izazvale su spekulacije u ukrajinskim političkim krugovima da on navodno planira da se kandiduje na predsedničkim izborima. Prema pisanju publikacije, takav razvoj događaja bi doveo u pitanje pobedu Zelenskog.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading