UZBUNA U MOSKVI: Vanredna situacija u Rusiji, Putin hitno pozvao Šojgua: Desantni brod oštećen u napadu ukrajinskih snaga na Krimu!

Autor:

Svet

26.12.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U iznenadnom i agresivnom napadu ukrajinskih oružanih snaga na luku Feodosija na Krimu, ruski desantni brod "Novočerkask" pretrpeo je značajna oštećenja. Informaciju je danas saopštio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu.

UZBUNA U MOSKVI: Vanredna situacija u Rusiji, Putin hitno pozvao Šojgua: Desantni brod oštećen u napadu ukrajinskih snaga na Krimu!

Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, Shutterstock

Ministar Šojgu je informisao Putina o detaljima napada na Feodosiju, ističući štetu nanetu velikom desantnom brodu "Novočerkask". Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, potvrdio je ovu informaciju, naglasivši da je tokom napada došlo do ozbiljnog oštećenja pomenutog broda.

Prema najnovijim podacima Ministarstva za vanredne situacije, jedna osoba je izgubila život, dok je četvoro ranjeno u ovom napadu. RIA Novosti prenosi da su sistemi protivvazdušne odbrane efikasno neutralisali dva ukrajinska taktička aviona tipa 'Su-24', koji su ispaljivali avionske navođene rakete u rejonu naselja Žovten.

 

 

Rusko ministarstvo odbrane je ranije izdalo saopštenje u vezi sa ovim incidentom, navodeći da je veliki desantni brod "Novočerkask" oštećen tokom odbijanja napada ukrajinskih oružanih snaga na bazu u Feodosiji. Takođe, ističe se da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane sprečili dalje napade, uništavajući neprijateljske avione koji su učestvovali u napadu.

Sergej Aksjonov, lider Krima, dodatno je potvrdio informacije, navodeći da su ukrajinske snage izvele napad na luku Feodosija, što je rezultiralo eksplozijom i požarom. Prethodno, komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, Mikola Oleščuk, izjavio je da je Ukrajina izvela vazdušni napad na Feodosiju, tvrdeći da je ruski desantni brod "Novočerkask" uništen u tom napadu.

Ovaj incident dodatno produbljuje tenzije između Rusije i Ukrajine, stvarajući ozbiljnu zabrinutost u međunarodnoj zajednici u vezi sa stabilnošću u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading