ŠTA ĆE BITI POSLE IZRAELA? Poznati list postavio pitanje koje nije niko u svetu dosad, a evo kako su reagovali u Tel Avivu

Autor:

Svet

15.11.2023

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tekstu se predviđa da će Izrael propasti pod pritiskom svojih unutrašnjih političkih, ekonomskih, društvenih i vojnih problema

ŠTA ĆE BITI POSLE IZRAELA? Poznati list postavio pitanje koje nije niko u svetu dosad, a evo kako su reagovali u Tel Avivu

Foto: Tanjug/AP

U današnjem štampanom izdanju jordanskog lista Al-Gad na naslovnoj strani objavljen je tekst na hebrejskom jeziku pod naslovom "Šta će biti posle Izraela?".

Kako prenosi portal Tajms of Izrael, članak je napisan na hebrejskom koji očigledno nije maternji za autora, i prati ga arapski prevod, a glavna teza koju predstavlja je da je "ceo svet zauzet raspravom o tome šta će biti nakon Hamasa u Gazi, ali niko da pogleda na drugu stranu i pita - šta će biti nakon Izraela?".

U tekstu se predviđa da će Izrael propasti pod pritiskom svojih unutrašnjih političkih, ekonomskih, društvenih i vojnih problema.

Kako navodi Tajms of Izrael u tekstu se navode "uglavnom netačni ekonomski i vojni podaci", kao i slaba međunarodna podrška Izraelu u kombinaciji sa pritiskom porodica talaca kod kuće, ali se pozdravlja ono što se naziva "neminovnom pobedom Hamasa u Gazi".

U tekstu se predviđa da će kolaps Izraela, odnosno, kako se ta zemlja naziva, "kartonskog naselja", doneti sa sobom kraj uticaja SAD na Bliskom istoku, i najavljuje se uspon "novog svetskog poretka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading