IZRAELSKI TENKOVI ISPRED VRATA BOLNICE: Potpuna blokada, bolesnici u životnoj opasnosti, TRI BEBE VEĆ SU PREMINULE

Autor:

Svet

13.11.2023

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Al Arabija navodi da je najmanje 650 pacijenata i dalje je u bolnici i očajnički traži da ih primi Crveni krst ili evakuiše neka neutralna agencija u drugu medicinsku ustanovu

IZRAELSKI TENKOVI ISPRED VRATA BOLNICE: Potpuna blokada, bolesnici u životnoj opasnosti, TRI BEBE VEĆ SU PREMINULE

Foto: tanjug

Izraelske snage stigle su danas tenkovima do kapija bolnice Al Šifa u gradu Gaza, u kojoj su zbog prekida pružanja usluga u protekla tri dana preminula najmanje 32 pacijenta, među kojima tri prevremeno rođene bebe, javlja Al Arabija pozivajući se na osoblje.

- Tenkovi su ispred bolnice. U potpunoj smo blokadi. To je potpuno civilno područje. Samo bolnički objekat, bolnički pacijenti, lekari i ostali civili koji borave u bolnici. Neko bi ovo trebalo da zaustavi - rekao je jedan od hirurga u bolnici Ahmed El Mokalalati.

Al Arabija navodi da je najmanje 650 pacijenata i dalje je u bolnici i očajnički traži da ih primi Crveni krst ili evakuiše neka neutralna agencija u drugu medicinsku ustanovu.

- Bombardovali su rezervoare vode, bombardovali su bunare, bombardovali su i pumpu za kiseonik. Bombardovali su sve u bolnici. Tako da jedva preživljavamo. Svima govorimo, bolnica više nije bezbedno mesto za lečenje pacijenata. Mi štetimo pacijentima time što ih držimo ovde - rekao je El Mokalalati.

Izrael tvrdi da se bolnica nalazi na vrhu mreže tunela u kojoj se nalazi štab palestinske militantne grupe Hamas, kao i to da su pripadnici Hamasa krivi za nevolje bolnice jer je navodno koriste kao ljudski štit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading