SUKOB SE ŠIRI: Izrael napao Siriju, dron POGODIO ŠKOLU!

Autor:

Svet

10.11.2023

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael smatra sirijsku vlast potpuno odgovornom za bilo kakva delovanja s njene teritorije

SUKOB SE ŠIRI: Izrael napao Siriju, dron POGODIO ŠKOLU!

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska uzvratila je rano jutros Siriji posle incidenta kada je jedna organizacija u toj zemlji u četvrtak poslala dron koji je gađao školu u južnom izraelskom gradu Eilatu.

Vojska nije navela koja je organizacija u Siriji poslala dron u Eilat, grad koji se nalazi na Crvenom moru oko 400 kilometara od najbliže tačke sirijske teritorije.

U saopštenju se dodaje da oni smatraju sirijsku vladu potpuno odgovornom "za bilo koju terorističku aktivnost s njene teritorije".

U izveštajima o napadu drona, koji je izazvao manju štetu, nije navedeno da li ima povređenih.

- Kao odgovor na bespilotnu letelicu iz Sirije koja je pogodila školu u Eilatu, IDF je nedavno napala organizaciju koja je izvela napad. IDF smatra sirijski režim potpuno odgovornim za svaku terorističku aktivnost koja proizlazi iz njegove teritorije. Odgovorićemo na svaku agresiju na Izrael - navedeno je u saopštenju.

Izraelska vojska je saopštila da je njen vazdušni sistem Arrow presreo raketni napad na izraelsku teritoriju u blizini Crvenog mora i da je njen odbrambeni sistem Patriot presreo "sumnjivu metu" u južnoj pustinji Negev, ali nije rekla za koga veruje da je odgovoran za napade.

Izrael je povećao svoje pomorsko prisustvo u Crvenom moru kako bi bolje zaštitio južnu obalu, a Sjedinjene Države takođe imaju značajno pomorsko prisustvo u tom području.

Eilat je glavni izraelski izlaz na Crveno more.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading