ČEKA IH NOĆNA MORA! Bivši načelnik vojske upozorio Izraelce pre ULASKA U TUNELE Hamasa! Poručio im je SAMO JEDNO

Autor:

Svet

02.11.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuneli Hamasa postali su svetski poznati po svojoj složenosti jer ispod zemlje, u dužini od više od 300 kilometara izgledaju kao najteži lavirint ikada

ČEKA IH NOĆNA MORA! Bivši načelnik vojske upozorio Izraelce pre ULASKA U TUNELE Hamasa! Poručio im je SAMO JEDNO

Foto: youtube.com/cnn

Izraelska vojska napreduje u Gazi iz dana u dan. Prema poslednjim informacijama sever Gaze već je u njihovim rukama, tako da se brzim korakom kreću ka centru enklave.

Na kraju na red dolazi jug Gaze a tamo je i glavni deo zamršenih tunela Hamasa u kojima se najverovatnije kriju ne samo njihovi pripadnici, već i više od 230 talaca zbog kojih je između ostalog i pokrenuta kopnena invazija.

Bivši načelnik britanske vojske general Danat smatra da će se Izraelci veoma namučiti u tunelima. Blago rečeno.

- Izraelska vojska suočava se sa ‘noćnom morom’ tokom kopnene vojne operacije u Gazi dok pokušava da izbegne smrt talaca. Jedini način na koji bi Izrael mogao da uspe bila bi ‘produžena’ operacija sa krajnjim ciljem proterivanja Hamasa - kaže general Danat.

Ljudi koje je Hamas kidnapovao 7. oktobra "nesumnjivo" se drže u nekim od stotina kilometara podzemnih tunela koje je izgradila militantna grupa.

- U analima vojne istorije, ovo će biti jedna od najtežih operacija koje svaka vojska mora da preduzme. Pitanje je kako pokušati da ostvare svoj cilj uništenja Hamasa, a da ne budu saučesnici u ubistvu više od 230 talaca - rekao je Danat.

Denat je rekao da je Gaza, relativno mala oblast u kojoj živi više od dva miliona ljudi, bila "užasno okruženje" u kojem vojska može da deluje. Iako je Izrael bio dobro svestan zakona rata, bila je "užasno neizbežno" da će civili nastaviti da ginu tokom njegove vojne operacije tamo, rekao je on.

- Ali Hamas bi mogao imati koristi od bilo kakvog primirja. To bi im omogućilo da se pregrupišu, preispitaju situaciju i vrate svoje pozicije - rekao je general Danat, prenosi Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading