DOBRODOŠLI U PAKAO! IZRAELCI ULAZE U TUNELE ISPOD BOLNICE! Hamasovci ih čekaju po lavirintima, samo OVA TAKTIKA može da ih istera napolje

Autor:

Svet

15.11.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelci na raspolaganju imaju širok spektar oružja i specifičnih bombi, ali Hamasovci znaju tunele kao svoju kuću i skrivaće se iza svakog ćoška

DOBRODOŠLI U PAKAO! IZRAELCI ULAZE U TUNELE ISPOD BOLNICE! Hamasovci ih čekaju po lavirintima, samo OVA TAKTIKA može da ih istera napolje

Foto: x/israel defence forces

Izraelska vojska nalazi se unutar bolnice Al-Šifa, najveće u Gazi ispod koje se, kako nedeljama unazad tvrde, nalazi najvažnije uporište Hamasa.

Veliki broj pripadnika ove militantne grupe sakriveno je ispod bolnice u nikad komplikovanijim lavirintima na svetu i zbog toga Izraelci s pravom strahuju kako će se spuštanje ispod zemlje okončati.

Hamasovci znaju svaki ćošak tunela i svakako da će se ponašati dole kao kod kuće, uz gerilsku taktiku zaseda iza svakog ćoška.

Najveća količina oružja nalazi se ispod bolnice Al-Šifa a sumnja se da su dole i skoro svi taoci.

Izrael će morati da se osloni na razne tehnologije i oružja poput dronova, pasa i bombi kojima će napadati Hamas.

Specijalni borbeni inženjeri iz tima Diamond pokušaće radarima i sonarima da pronađu tunele duboko ispod zemlje, a čim mesta za lansiranje raketa i zapovedni centri budu pronađeni, Izraelci će pokušati da ih onesposobe ili unište.

Stručnjaci tvrde da bi prevagu u borbama unutar tunela Izrael mogao da ima samo uz pomoć bunker-buster bombi koje razaraju bunkere i prodiru duboko ispod zemlje pre detonacije.

Pored toga, Izrael na raspolaganju ima i sunđer-bombe koje izazivaju iznenadnu eksploziju guste i tamne pene koja se brzo širi i prekriva, odnosno blokira vidljivost i prohodnost vazduha.

Na kraju, u tunele će ove nedelje ući i Lasice, posebna jedinica komandosa koja se godinama trenira isključivo za ulazak pod zemljom i klaustrofobične uslove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading