PREMINULA UPUCANA DEVOJČICA U ROTERDAMU! Povredama podlegla i majka nesrećnog deteta

Autor:

Svet

28.09.2023

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Napadač, 32-godišnji muškarac koji je uhapšen u blizini Erazmus MC bolnice, boravio je u Roterdamu i bio je student na Erazmus UMC

PREMINULA UPUCANA DEVOJČICA U ROTERDAMU! Povredama podlegla i majka nesrećnog deteta

Foto: www.profimedia.rs

Roterdam

Užasavajući napad u Roterdamu izazvao je duboku tugu u gradu. U incidentu koji se desio u Erazmus MC bolnici, vanredni profesor i žena su ubijeni u kući na Hajman Dulartplejnu. Devojčica od 14 godina, teško povređena u istoj kući, nažalost, je preminula uprkos svim naporima medicinskog osoblja. 

Gradonačelnik Roterdama Ahmed Aboutaleb, glavni tužilac Hugo Hulenar i šef policije Fred Vesterbeke održali su konferenciju za novinare gde su pružili informacije o napadu i poslednjim dešavanjima.

Gradonačelnik Aboutaleb je izjavio: "Duboko smo potreseni ovim užasnim incidentom. Pucnji su se čuli na dva različita mesta u gradu, mnogi građani su to čuli ili videli. Grad je emotivno pogođen. Izražavam iskreno saučešće žrtvama. Učinićemo sve što možemo kako bismo pomogli ljudima ako to bude potrebno."

Nažalost, preminuo je 46-godišnji predavač koji je bio povređen u napadu na Erazmus MC bolnicu. Pre napada na bolnicu, 39-godišnja žena izgubila je život u prvom napadu u kući na Hajman Dulartplejnu. Napadač je, nakon pucnjave, zapalio kuću.

Napadač, 32-godišnji muškarac koji je uhapšen u blizini Erazmus MC bolnice, boravio je u Roterdamu i bio je student na Erazmus UMC. Takođe, saznalo se da mu je 2021. suđeno i osuđeno zbog zlostavljanja životinja. Napadač je bio naoružan pištoljem koji je zaplenjen u zgradi Erazmus MC. Takođe, nosio je pancir.

Iako su 39-godišnja žena i napadač sedeli jedno pored drugog, nije jasno da li su imali kontakt ili da li je napadač poznavao žrtvu.

Na video snimcima postavljenim na internetu se vidi kako policija daje uputstva studentima, nekima u medicinskim mantilima, da istrče napolje kada su teško naoružane ekipe za hapšenje stigle na lice mesta. Na jednom snimku je prikazan muškarac u lisicama koji je nosio nešto što je izgledalo kao maskirne pantalone. Policija je saopštila da nema naznaka da je postojao drugi napadač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading