OVAJ PODATAK O EVROVIZIJI ĆE VAS ŠOKIRATI: Bejbi Lazanja je glavni favorit, a evo šta dobija ako POBEDI - nije ono što svi misle!

Autor:

Zabava

11.05.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detalj koji je malo kome poznat!

OVAJ PODATAK O EVROVIZIJI ĆE VAS ŠOKIRATI: Bejbi Lazanja je glavni favorit, a evo šta dobija ako POBEDI - nije ono što svi misle!

Foto: youtube.com/ Eurovision Song Contest

Već mesecima unazad, Bejbi Lazanja iz Hrvatske sa pesmom "Rim Tim Tagi Dim" važi za glavnog favorita na predstojećem Evrosong takmičenju. Nalazi se na prvom mestu za pobedu na kladionicama, dok je naša predstavnica Teya Dora sa pesmom "Ramonda" na 25. mestu. Međutim, iako je Bejbi Lazanja veliki favorit za pobedu, nagrada koja je rezervisana za pobednika Evrovizije možda nije onakva kakvom je mnogi zamišljaju.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić, youtube.com/ Eurovision Song Contest, shutterstock

Teya Dora i Baby Lasagna

Nagrada za pobednika Evrovizije je stakleni trofej u obliku mikrofona i ništa više. Novčana nagrada ne postoji niti je ikada postojala, a izvođač, umesto novca, od pobede na Evroviziji dalje dobija popularnost, koristi u komercijalne svrhe, rastu mu cene nastupa i slušanost u celom svetu. Ova činjenica možda iznenađuje mnoge, ali je suština takmičenja u promociji muzike i umetnika širom Evrope i sveta.

Kada je 2014. godine na Evroviziji pobedila Končita Vurst iz Austrije, od austrijske vlade je dobila nagradu od 2,5 miliona evra. To je bio izuzetak, jer većina pobednika ne dobija novčanu nagradu. Na primer, Marija Šerifović otkrila je da je od vlade Srbije za svoju pobedu umesto novca dobila - bombonjeru. Ovo jasno pokazuje da su neobične nagrade postale deo folklora Evrovizije, i da je sama titula pobednika mnogo važnija od novčane nadoknade.

Republika

Foto: youtube.com/ Eurovision Song Contest

Baby Lasagna

Ako Bejbi Lazanja pobedi na ovogodišnjoj Evroviziji, nagradu može dobiti eventualno od vlade Hrvatske ili neke institucije u svom rodnom gradu. Iako novčana nagrada možda nije zagarantovana, sigurno je da će pobednik dobiti ogromnu popularnost i šansu da svoju karijeru podigne na viši nivo.

Dakle, iako je Bejbi Lazanja favorit za pobedu na Evroviziji, sama nagrada koja ide uz titulu pobednika može biti iznenađujuća. Ipak, ono što je sigurno jeste da će pobednik dobiti priliku da svoju muziku čuje ceo svet, što je nešto što novac ne može kupiti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading