RUSKI SUPERBOMBARDER POSTAJE JOŠ MOĆNIJI: Su-34 prvi put ispalio svemoćni KINDŽAL, raketu 10 puta BRŽU OD ZVUKA koju je NEMOGUĆE zaustaviti! ZADATAK USPEŠNO IZVRŠEN!

Autor:

Svet

04.09.2023

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski borbeni bombarder Su-34 koristi hipersoničnu raketu "kinžal" tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, rekao je neimenovani zvaničnik odbrane za TASS.

RUSKI SUPERBOMBARDER POSTAJE JOŠ MOĆNIJI: Su-34 prvi put ispalio svemoćni KINDŽAL, raketu 10 puta BRŽU OD ZVUKA koju je NEMOGUĆE zaustaviti! ZADATAK USPEŠNO IZVRŠEN!

Foto: www.profimedia.rs

"Lovac Su-34 koristio je u specijalnoj vojnoj operaciji hipersoničnu raketu "kinžal". Prva posada koja je uspešno izvršila takav zadatak dobiće državna priznanja", rekao je zvaničnik.

"Kinžal" je najnoviji ruski sistem sa hipersoničnim aero-balističkim raketama koje nose specijalno opremljeni lovci-presretači MiG-31K.

Pored toga, ranije je saopšteno da strateški bombarderi Tu-22M3 i lovci-bombarderi Su-34 treba da budu opremljeni Kinžalima, a sada se to i ostvarilo.

Kompleksi Kinžal su na eksperimentalnom borbenom dežurstvu u Oružanim snagama RF od decembra 2017. godine. Zvanično, prva borbena upotreba ovih raketa dogodila se 18. marta 2022. godine tokom specijalne operacije u   

 

Brzina kindžala je 10 puta veća od brzine zvuka; domet - više od 2 hiljade km; manevrisanje rakete na svim delovima putanje, što joj omogućava da savlada sve sisteme PVO i PVO; opremljen konvencionalnim i nuklearnim bojevim glavama. Masa bojeve glave je 500 kg. Raketa Kinžal ima nisku radarsku vidljivost i visoku manevarsku sposobnost i dizajnirana je za uništavanje kopnenih i morskih ciljeva.

 

Raketa "kinžal" ima visoku manevarsku sposobnost i može da pogađa kopnene i pomorske ciljeve, podseća ruska agencija.

Raketni sistem "kinžal" je u eksperimentalnoj upotrebi od decembra 2017

Suhoj Su-34 (rus. Suhoй Su-34; NATO klasifikacija Fullback) je ruski dvomotorni taktički višenamenski lovac-bombarder 4.++ generacije. Razvijen je u KB Suhoj, a serijski se proizvodi u Novosibirskoj fabrici aviona „Valerij Čkalov”. Prototip Su-34 , prvi put je poleteo 13. aprila 1990. godine, a zvanično je serijski standard uveden u operativnu upotrebu u Rusko ratno vazduhoplovstvo početkom 2014. godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading