RUSIJA TUŽI SRPSKOG ZETA! Podignuta optužnica protiv Andreja Meljničenka zbog korupcije!

Autor:

Svet

22.08.2023

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo ima nameru da zapleni kompaniju kao deo istrage o mogućim nezakonitim radnjama prilikom prodaje kompanije.

RUSIJA TUŽI SRPSKOG ZETA! Podignuta optužnica protiv Andreja Meljničenka zbog korupcije!

Foto: www.profimedia.rs

Rusija je podnela tužbu za korupciju protiv jednog od najbogatijih Rusa, Andreja Meljničenka, koji je poznat po svom uspešnom poslovanju u proizvodnji đubriva i eksploataciji uglja.

Meljničenko, koji se nalazi na vrhu ruske "Forbsove" liste bogatstva sa procenjenih 25,2 milijarde dolara, suočava se sa ozbiljnim pravnim izazovom.

Tužba se fokusira na njegovu kompaniju "Sibeco", koja upravlja nekoliko termoelektrana u zapadnom Sibiru i proizvodi električnu energiju. Tužilaštvo ima nameru da zapleni kompaniju kao deo istrage o mogućim nezakonitim radnjama prilikom prodaje kompanije.

Foto: www.profimedia.rs

 

Osnovna tačka istrage je povezanost između Andreja Meljničenka i bivšeg ministra Mihaila Abizova. Meljničenko je kupio "Sibeco" od Abizova 2018. godine, a nekoliko meseci kasnije, Abizov je optužen za proneveru i prevaru akcionara u istoj kompaniji. Državni tužioci tvrde da postoji sumnja u nepravilnosti i nezakonite radnje tokom prodaje kompanije, i saslušanje je zakazano za početak septembra.

Važno je napomenuti da su ove informacije iznesene u javnosti i da je svaka krivica ili nepravilnost još uvek podložna dokazivanju tokom sudske istrage.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sneza

23.08.2023 10:24

Kriminalna porodica 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮