UKRAJINCI SE RADUJU! Rusija sklonila Sergeja Surovikina sa mesta zapovednika vazduhoplovnih snaga!

Autor:

Svet

22.08.2023

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska vojna obaveštajna služba komentarisala je da su sukobi unutar ruske vojne elite počeli nakon pobune Vagner grupe, tokom koje je Surovikin izgubio svoj status.

UKRAJINCI SE RADUJU! Rusija sklonila Sergeja Surovikina sa mesta zapovednika vazduhoplovnih snaga!

Foto: Tanjug/AP

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe Andrij Jusov tvrdi danas da je ruski general Sergej Surovikin, zamenik komandanta ruskih snaga u Ukrajini, sklonjen sa te pozicije, a da je njegova sudbina nepoznata.

 

 

Ukrajinska vojna obaveštajna služba komentarisala je da su sukobi unutar ruske vojne elite počeli nakon pobune Vagner grupe, tokom koje je Surovikin izgubio svoj status, preneo je "Kijev independent".

Bez obzira na to, konačna sudbina Surovikina je i dalje nepoznata, dodao je portparol.

Prema rečima Jusova, restruktuiranje ruskog vojnog liderstva ide u prilog Ukrajini i može negativno da utiče na moral i vojnu efikasnost ruskih trupa na duže staze. General Surovikin je bio glavni komandant u Ukrajini, dok ga nije zamenio načelnik generalštaba Valerij Gerasimov, a nije viđen u javnosti od pobune "Vagnera" protiv Kremlja 23. i 24. juna.

Kijevski list navodi da Moskva nije potvrdila ove tvrdnje. Šef komiteta za odbranu ruske Državne dume Andrej Kartapolov samo je prokomentarisao da je se Surovikin "trenutno odmara" i da je "zasad nedostupan".

Ranije se pisalo da je Surovikin pritvor zbog navodne podrške Vagneru tokom pobune, a kasnije i da je pušten, ali da je u kućnom pritvoru.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading