"POMISLIO SAM NA TREĆI SVETSKI RAT": Dramatičan snimak, britanski pilot PRESREĆE tri ruska lovca IGRA MAČKE I MIŠA (VIDEO)

Autor:

Svet

22.08.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljen je snimak incidenta kada se pilot borbenog aviona RAF-a suočio sa tri ruska aviona usred tekućih tenzija između Rusije i Zapada.

"POMISLIO SAM NA TREĆI SVETSKI RAT": Dramatičan snimak, britanski pilot PRESREĆE tri ruska lovca IGRA MAČKE I MIŠA (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter Royal Air Force

Dramatični snimak, snimljen iz pilotske kabine britanskog Tajfuna, prikazuje britanskog pilota kako reaguje na potencijalnu pretnju koju predstavljaju ruski lovci na nebu iznad Evrope, navodi Jutarnji list.

Na snimku se mogu videti tri ruska aviona kako zuje kroz vazduh pod budnim nadzorom lDžejka, pilota 9. eskadrile RAF-a.

U jednom trenutku, Džejk gubi iz vida jedan od tri aviona dok mu se kroz glavu motala situacija koja je imala potencijal da se pretvori u sledeći svetski rat.

Video je objavljen kao deo novog šestodelnog dokumentarnog filma Kanala 4, Top Guns: Inside The RAF, koji gledaocima pruža pogled iza scene na to kako avionske posade čuvaju britansko nebo.

RAF Lossiemouth u Moraju, Škotska, jedna je od dve baze za brzo upozorenje (KRA), koje imaju mogućnost da u trenutku podignu borbene avione kako bi odgovorile na potencijalne pretnje vazdušnom prostoru Ujedinjenog Kraljevstva.

 

Na snimku se vidi napeta igra mačke i miša u blizini vazdušnog prostora NATO-a, pri čemu pilot prati kretanje Rusa i pazi da ne pokušaju ništa opasno, izbegavajući sukob sa njima.

 

Govoreći u emisiji, Džejk je otkrio da je postojala neizvesnost o tome šta suprotstavljeni piloti misle, kao i trenutak zabrinutosti kada ih je izgubio iz vida.

"To je ta neizvesnost o tome šta ruskom pilotu prolazi kroz glavu – šta je njegov zadatak? Šta je spreman da uradi da bi to postigao?“, prokomentarisao je pilot RAF-a i dodao da je veoma teško utvrditi odakle takva naređenja dolaze.

„Da li to dolazi direktno od samog Putina? Da li ovaj tip samo pokušava da ugrozi moj avion jer je to njegov način razmišljanja?“, opisao je pilot o čemu je razmišljao u kritičnom trenutku.

„Postoji određeni stepen umnih igara, ali ako pogrešno shvatim rezultat može biti prilično katastrofalan. Ako se slučajno sudarim sa jednim od ovih aviona, to bi moglo dovesti do eskalacije, do Trećeg svetskog rata".

„Tvoje srce kuca milion puta u minuti. Sve te stvari imate na umu“, rekao je.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading