STAJALA JE PORED MENE, ONDA JE PALA, A KRV JE POČELA DA LIJE: Potresna ispovest majke šestogodišnje devojčice, koja je poginula u ruskom napadu KAKO DA SHVATIM DA JE NEMA? (VIDEO)

Autor:

Svet

21.08.2023

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom ruskog granatiranja Černigova 19. avgusta, šestogodišnja Sofija je povređena i ubrzo umrla u bolnici. Devojčica je došla sa majkom u posetu rodbini, a u trenutku granatiranja porodica se šetala centrom grada.

STAJALA JE PORED MENE, ONDA JE PALA, A KRV JE POČELA DA LIJE: Potresna ispovest majke šestogodišnje devojčice, koja je poginula u ruskom napadu KAKO DA SHVATIM DA JE NEMA? (VIDEO)

Foto: Youtube/ Суспільне Чернігів

Majka devojčice, Olga Golinska, ispričala je detalje tragedije. Prema njenim rečima, ona još uvek ne može da shvati šta se dogodilo.

19. avgusta Olga i šestogodišnja Sofija došle su u Černihiv da posete njenog brata. Voz je stigao u 11.00, majka i ćerka su dočekane na stanici, odvezene kolima do centra grada, gde je trebalo da prošetaju.

Republika

Foto: Printscreen Yotube Суспільне Чернігів

 

 

"Upravo smo stigli na trg, imala sam i drugaricu sa dvoje dece - dve bliznakinje. Upravo smo stajali blizu bine i igrali se. To su deca. Devojčice su se popele na binu, ne znam, čak je pola. minut. Dete je stajalo pored mene, na bini, a onda je samo palo, mnogo krvi je počelo da lije iz nje u predelu stomaka“, rekla je žena.

Olga je ispričala da joj je u trenutku eksplozije nogu zgnječila ploča, te je vrisnula u pomoć, dok je njeno dete prebačeno na travu i nakratko joj je nestala iz vida. U pomoć su pritekli prolaznici, koji su kasnije zaustavili automobil koji je prolazio i tražili da je odvezu u bolnicu.

„Jeste li potpuno sigurni? Vi donosite odluku da ne čekamo hitnu pomoć, da idemo u bolnicu? Ja kažem: „Da, donosim odluku.“ Zato što je ona još disala, oči su joj bile otvorene, još su bile tople ruke“, rekla je žena.

Sofija je kolima dovezena u Černigovsku regionalnu dečju bolnicu, gde su se lekari borili za njen život, dok je njena majka čekala u hodniku i snimala video za društvene mreže kako bi se ljudi molili za njenu jedinu ćerku.

"Prema rečima lekara, borili su se, pružili pomoć, ali razumem da joj krhotine oštetile srce... Uzeli su mi je, odveli je na šesti sprat, ja sam ostala na prvom. Rekli su mi da neće da mi daju nikakve informacije, pa sam jednostavno molila svoje prijatelje, poznanike, koji poznaju moju Sofijku, da se mole za nju“, rekla je Olga Golinska.

Republika

Foto: Printscreen Yotube Суспільне Чернігів

 

 

Nekoliko sati kasnije, lekari su obavestili Olgu da je Sofija umrla.

"Kako da shvatim? Ona je jedina koju imam. Ovo je bio smisao mog života. Živela sam samo za nju. Spremali smo je za prvi razred. Uvek je volela da putuje, Razumem da je u zemlji rat, ali moramo da nastavimo da živimo. Išli smo u različite gradove, posećivali prijatelje, poznanike, goste“, objasnila je žena.

Olga je napomenula da je pre posete Černigovu pratila Telegram kanale i smatrala da je to relativno miran grad.

„Nisam ni slutila da tako nešto može da se desi u Černigovu, koliko ja znam, sve je bilo mirno. Želeli smo da se nađemo sa drugaricom, da se igramo sa decom, prošetamo parkom, popijemo kafu, provedemo lep letnji dan“, rekla je žena.

Što se tiče odnosa prema Rusima, žena je kategorična: za njih ne može biti oprosta.

Rusi 19. avgusta ujutro napali Černihiv balističkom raketom. Poginulo je sedam osoba . Broj povređenih je 156. Od toga je 41 u bolnici.

Između ostalih ,ruska raketa koja je pogodila centar Černihiva ubila je šestogodišnju Sofijku. Bila je jedina ćerka Olge i Aleksandra Golinskog. Otac deteta ratuje za Ukrajinu na frontu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading