UKRAJINSKA ODMAZDA ZA RAKETIRANJE TRGA?! Napad dronom na rusku železničku stanicu - ZAKUVAVA SE! (VIDEO)

Autor:

Svet

20.08.2023

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na železničku stanicu izazvao je požar koji je lokalizovan i ugašen nekoliko sati nakon incidenta.

UKRAJINSKA ODMAZDA ZA RAKETIRANJE TRGA?! Napad dronom na rusku železničku stanicu - ZAKUVAVA SE! (VIDEO)

Foto: Twitter/Maks_NAFO_FELLA

Gubernator Kurske oblasti, Roman Starovojt, izneo je informacije o noćašnjem napadu ukrajinskog drona na železničku stanicu u Kursku, istakavši da je pričinjena šteta na objektu i da su nekoliko osoba povređene. Incident je izazvao zabrinutost u regionu i dodatno zaoštrio tenzije između Rusije i Ukrajine.

Prema rečima Starovojta, napad se dogodio tokom noći, kada je ukrajinski dron pogodio železničku stanicu. Krov, fasada i prvi peron su oštećeni, a petoro ljudi je lakše povređeno od krhotina. Njihovo stanje je relativno stabilno, sa samo troje povređenih koji su upućeni na dalji medicinski pregled i već su pušteni kućama.

 

 

Napad na železničku stanicu izazvao je požar koji je lokalizovan i ugašen nekoliko sati nakon incidenta. Gubernator Starovojt je najavio da će saniranje oštećenja početi što je moguće brže. Pored krova, fasade i perona, napad je prouzrokovao oštećenja i u čekaonici i pešačkom tunelu.

- Sada su otklonjene glavne posledice noćašnjeg napada ukrajinskog drona na železničku stanicu Kursk. Požar je ugašen u 3.46 ujutru. Oštećeni su krov, fasada, prvi peron - napisao je Starovojt na "Telegramu".

Sama činjenica da je ukrajinski dron uspeo da izvede ovakav napad unutar teritorijalnih granica Rusije ukazuje na povećanje napetosti između dve zemlje. Kursk je grad koji se nalazi na zapadu Rusije, blizu granice sa Ukrajinom, i incident je dodatno podgrejao već postojeće napetosti.

 

 

Ovaj napad na infrastrukturu dodatno komplikuje već osetljivu situaciju između Rusije i Ukrajine. Međunarodna zajednica pažljivo prati razvoj događaja i poziva na smirivanje napetosti kako bi se izbeglo dalje pogoršanje situacije u regionu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading