"PRAVDA I SREĆA ZA AFRIČKE NARODE": Prigožin se oglasio IZ AFRIKE, poslao MOĆNU poruku i ZAPRETIO Islamskoj državi i Al-Kaidi (VIDEO)

Autor:

Svet

22.08.2023

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik ruske privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin je u najnovijem video obraćanju rekao je da se nalazi u Africi, i da će „Vagnerovci” Afriku učiniti „još slobodnijom”.

"PRAVDA I SREĆA ZA AFRIČKE NARODE": Prigožin se oglasio IZ AFRIKE, poslao MOĆNU poruku i ZAPRETIO Islamskoj državi i Al-Kaidi (VIDEO)

Foto: Printscreen Obozrevatel.com

Njegova video poruka objavljena je na jednom od propagandnih Telegram kanala 21. avgusta. Prigožin je na snimku stajao sa oružjem u rukama i u uniformi, a iza njega se vidi peščana ravnica. Vojna oprema se može videti iza Prigožina 

Vođa „Vagnera” nije precizirao u kojoj se zemlji nalazi. Istovremeno, on tvrdi da nastavlja da regrutuje militante.

 

„Radimo. Temperatura je +50°. Sve je kako mi volimo. Vagnerova grupa sprovodi obaveštajne i tragačke aktivnosti. To Rusiju čini još većom na svim kontinentima.  A Afriku još „slobodnijom“. Pravda i sreća za afričke narode“, rekao je Prigožin.

On je dodao i da Vagner priređuje "noćne more ISIS-u, Al-Kaidi i drugim bandama“, rekao je.

Veruje se da Vagner ima hiljade boraca u Africi.

Prigožinovi vojnici su razmešteni u pojedinim zemljama, poput Malija i Centralnoafričke Republike (CAR), gde ih grupe za ljudska prava i Ujedinjene nacije optužuju da su počinili ratne zločine.

Velika Britanija je prošlog meseca uvela sankcije dvojici rukovodilaca Vagnerovih operacija u CAR, optužujući ih za mučenje i ubijanje civila.

SAD su optužile Vagnerove borce da su se obogatili nezakonitim poslovima sa zlatom u Africi.

Pre dva meseca Vagnerovci su pokrenuli oružanu pobunu

Vagnerovci su 24. juna pokrenuli su oružanu pobunu zbog sukoba sa vojnom komandom Rusije.

Pobuna je brzo završena okončana intervencijom beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka. Prigožin je saopštio da se njegovi borci vraćaju u svoje kampove, dok su ruske vlasti zauzvrat odustale od krivičnog postupka protiv njega. Sporazum je takođe podrazumevao da Prigožin ode u Belorusiju.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading