ČETIRI OSOBE POVREĐENE SINOĆNIM SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA U BEOGRADU: Ekipe Hitne pomoći imale najviše pomoći sa INTOKSIKACIJOM alkoholom

Autor:

Vesti

22.08.2023

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema informacijama dežurnog lekara, ukupno 22 ekipe Hitne pomoći su tokom te noći intervenisale čak 173 puta.

ČETIRI OSOBE POVREĐENE SINOĆNIM SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA U BEOGRADU: Ekipe Hitne pomoći imale najviše pomoći sa INTOKSIKACIJOM alkoholom

Foto: Shutterstock

Hitna pomoć

Tokom protekle noći, dežurni lekar Hitne pomoći izvestio je o nizu događaja koji su zahtevali medicinsku intervenciju. Tri saobraćajne nezgode su se desile, rezultirajući lakšim povredama kod četiri osobe.

Osim toga, poseban naglasak stavljen je na potrebu za medicinskom pažnjom kod hroničnih bolesnika, sa posebnim akcentom na astmatičare, pacijente sa malignitetima, hipertenzijom i psihičkim poremećajima. Ti pacijenti su se obratili za savet i pomoć lekarima Hitne pomoći.

Pored saobraćajnih nezgoda, ekipe Hitne pomoći su bile angažovane u više situacija u vezi sa intoksikacijom alkoholom na javnim mestima. Svi pacijenti koji su bili pod dejstvom alkohola prevezeni su na odeljenje toksikologije Vojnomedicinske akademije kako bi prošli proces detoksikacije, prenosi Telegraf.

Prema informacijama dežurnog lekara, ukupno 22 ekipe Hitne pomoći su tokom te noći intervenisale čak 173 puta. Od tog ukupnog broja, njih 10 je intervenisalo na javnim mestima, ukazujući na raznolikost situacija sa kojima su se suočavali. Ova brza i predana reakcija medicinskog tima je ključna za pružanje hitne medicinske pomoći i očuvanje zdravlja i sigurnosti pacijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading