SPECIJALNA JEDINICA ESPANJOLA STIGLA U BAHMUT! Navijači zauzeli prvu liniju odbrane - "Samara" razoružava i UNIŠTAVA UKRAJINCE! (VIDEO)

Autor:

Svet

02.08.2023

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija na frontu je i dalje napeta.

SPECIJALNA JEDINICA ESPANJOLA STIGLA U BAHMUT! Navijači zauzeli prvu liniju odbrane - "Samara" razoružava i UNIŠTAVA UKRAJINCE! (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/Fahrettin Altay

Navijači ruskih fudbalskih klubova, poznati kao Espanjole, postali su deo specijalne jedinice i zauzeli jedan od najvažnijih položaja na prvoj liniji odbrane kod Bahmuta u Ukrajini. Prema izveštajima ruskog portala Ridus, ovi navijači su, uz pomoć artiljerije, uspeli da pogode veliko skladište municije koje su snage Oružanih snaga Ukrajine pripremale za pojačavanje kontraofanzive.

Grad Bahmut, koji je u maju preuzela privatna vojna kompanija Vagner, sada je pod kontrolom ruske vojske i dobrovoljačkih jedinica, dok su ukrajinske snage u poslednjih nekoliko meseci uspele da napreduju nekoliko kilometara i povrate deo teritorije.

Situacija na frontu je i dalje napeta, a ako Oružane snage Ukrajine osvoje ključne visove oko Bahmuta, ruska vojska bi mogla biti opkoljena i suočena sa nedostatkom dopune municije. Upravo zato, ulazak dobro obučenih boraca Espanjole na borbene položaje ima za cilj da spreči takav scenario.

Komandant jedinice Espanjole, poznat pod kodnim imenom "Španac", potvrdio je da su njegovi borci uspešno zauzeli ključni sektor na prvoj liniji fronta i da su efikasno kontrolisali taj deo.

 

 

Izveštaj navodi kako je uništeno skladište oružja ukrajinskih Oružanih snaga, a Španac je otkrio detalje o tom događaju.

- Naša izviđačka grupa, pod kodnim imenom "Samara", nekoliko dana je pratila isporuke velike količine municije neprijatelja na liniju fronta. Tada smo izvršili artiljerijski udar na skladište Oružanih snaga Ukrajine koristeći različite sisteme naoružanja. Kada smo preuzeli položaje kod Bahmuta, bili smo u mogućnosti da otkrijemo i onesposobimo dva minobacača i jedan mobilni EV sistem - izjavio je Španac.

Dopisnik Ridusa, Dmitrij Gorjačov, dodaje da komanda Južnog vojnog okruga pažljivo prati rad Espanjole, a vojnici na prvoj liniji fronta su ohrabreni njihovim prisustvom i veštinama u borbi.

Ova neobična situacija, gde su navijači fudbalskih klubova uključeni u vojne operacije, ukazuje na složenost situacije na terenu i svedoči o tome koliko je ovaj konflikt postao kompleksan i uzavreo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading