PUTIN NA CRVENOM TRGU UPRKOS STRAHU OD UKRAJINSKIH DRONOVA: Održana Parada pobede, pratite dešavanja iz Moskve (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

09.05.2023

09:27 >> 10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na moskovskom Crvenom trgu počela je vojna parada povodom 78. godišnjice Pobede u Velikom otadžbinskom ratu, kako u Rusiji zovu Drugi svetski rat.

PUTIN NA CRVENOM TRGU UPRKOS STRAHU OD UKRAJINSKIH DRONOVA: Održana Parada pobede, pratite dešavanja iz Moskve (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Na paradi je i ruski predsednik Vladimir Putin.

On prisustvuje ceremoniji uprkos strahu da bi tokom nje moglo da dođe do napada ukrajinskih dronova, kao tokom nedavnog udara na Kremlj i neuspelog atentata na njega, za koji je Kijev tvrdio da nije umešan.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Pored Putina na paradi su i lideri bivših sovjetskih republika Belorusije, Kirgistana, Tadžikistana, Uzbekistana, Jermenije i Kazahstana.

TOK DEŠAVANJA U MOSKVI

9:39 Putin je tokom govora čestitao stanovnicima Rusije Dan pobede, rekavši da se civilizacija danas ponovo nalazi na prekretnici.

Foto: Tanjug/AP

 

9:46 Na Crvenom trgu je divizija visokopreciznih raketnih sistema "Iskander" i PVO sistemi S-400 "Trijumf".

Foto: Tanjug/AP

 

9:48 Ruski vojni orkestar izvodi pesmu "Pobeda".

Foto: Tanjug/AP

 

9:55 Završena vojna parada, Putin sa liderima bivših sovjetskih republika šeta Crvenim trgom i pozdravlja okupljene.

Foto: Tanjug/AP

 

10:02 Putin sa liderima Belorusije, Kirgistana, Tadžikistana, Uzbekistana, Jermenije i Kazahstana polaže venac ispred spomenika Neznanom junaku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
011

09.05.2023 10:56

С Днём Победы!!! Vi ste nasli nesto da pisete o ovom velikom danu, vi koji svakodnevno pljujete Rusiju i Putina.... sram vas bilo. Licemeri!!!