PAKAO NA ZEMLJI: Putin u Bahmutu upotrebio FOSFORNE BOMBE, zapaljivi beli oblaci zasuli ukrajinske položaje (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

07.05.2023

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina je optužila rusku vojsku pod komandom predsednika Vladimira Putina da je opkoljeni grad Bahmut napala fosfornim bombama.

PAKAO NA ZEMLJI: Putin u Bahmutu upotrebio FOSFORNE BOMBE, zapaljivi beli oblaci zasuli ukrajinske položaje (FOTO, VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen, Tanjug/AP

Na internetu su postavljeni snimci koje je ukrajinska vojska načinila dronom iznad tog strateški važnog grada u Donjeckoj oblasti. Na njima se vidi kako gori ono što je ostalo od Bahmuta dok oblaci beli fosfor pada na grad.

BBC navodi da oružje od belog fosfora nije zabranjeno po međunarodnom pravu, ali je njegovo korišćenje u civilnim područjima zabranjeno Ženevskom konvencijom.

Foto: Tanjug/AP

Bahmut u plamenu

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane je saopštilo na Tviteru da je napad bio usmeren na "neokupirana područja Bahmuta" i da je izveden "zapaljivom municijom".

Foto: Tanjug/AP

U Bahmutu nema više skoro nijedne čitave zgrade

Rusija je ranije već bila optužena da koristi beli fosfor tokom agresije na Ukrajinu, uključujući i napad izveden tokom opsade Mariupolja.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Putinov portparol Dmitrij Peskov insistirao je da "Rusija nikada nije prekršila međunarodne konvencije" nakon što je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao da je Moskva upotrebila fosforne bombe.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading