RUSIJA PRONAŠLA DOKAZE: Amerika i NATO otvorili vojne objekte pod maskom bioloških laboratorija

Autor: Republika

Svet

22.03.2023

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delovanje ruske parlamentarne komisije imalo je efekta, sve je više zemalja zabrinuto zbog prisustva američkih bioloških laboratorija na svojim teritorijama.

RUSIJA PRONAŠLA DOKAZE: Amerika i NATO otvorili vojne objekte pod maskom bioloških laboratorija

Foto: Pixabay.com

Komisija za parlamentarnu istragu aktivnosti američkih biolaboratorija pronašla je dokaze koji potpuno potvrđuju da su, pod maskom biolaboratorija u Ukrajini, formirani vojni objekti SAD i NATO, rekla je potpredsednica Državne dume i kopredsedavajuća komisije, Irina Jarovaja.

- Naša istraga je u potpunosti potvrdila da su u Ukrajini, pod maskom biolaboratorija, formirani vojni objekti SAD i NATO-a - rekla je Jarovaja na završnom sastanku komisije.

SAD su, kako bi zaobišle sve međunarodne sporazume koji im stoje na putu raspoređivanja vojnih baza NATO-a na teritorijama suverenih zemalja, formirale vojne biološke laboratorije, pojasnila je ona.

Foto: Pixabay.com

 

Prema njenim rečima, Vašington je uvek video "svoj poseban geopolitički interes u stvaranju raznih struktura pod spoljašnjom kontrolom u Ukrajini".

SAD prikupljaju biouzorke Ukrajinaca

Sjedinjene Američke Države prikupljaju biouzorke Ukrajinaca i čak proučavaju reakciju lokalnog stanovništva na određene patogene, stvarajući tako sebi ne samo mogućnost da podstiču širenje lokalnih epidemija, već i mogućnost da ih kontrolišu, rekao je potpredsednik Saveta Federacije Konstantin Kosačev.

Globalni plan vojno-biološkog širenja u druge države ne sprovodi samo Pentagon i američke obaveštajne službe, već i korporacije koje su povezane sa njima, naglasio je Kosačev.

- U SAD je stvoreno oko 400 laboratorija dvostruke namene. Informacije koju SAD dobijaju iz rezultata istraživanja ovakvih laboratorija omogućuje im da upravljaju i kontrolišu širenje epidemija - dodao je zamenik.

Geografija laboratorija nije slučajna

Kosačev je dodao da geografija bioloških aktivnosti SAD nije slučajna, pa one stvaraju odskočnu dasku za moguću vojnu ofanzivu na Rusku Federaciju.

Foto: Tanjug/AP

 

- Geografija bioloških istraživanja SAD nije slučajna, ona se sprovode u predloženim područjima za raspoređivanje kontingenata država članica NATO-a, zapravo se stvaraju uslovi i odskočna daska za moguću vojnu ofanzivu na našu zemlju - rekao je on.

Sjedinjene Američke Države na ovaj način krše skoro sve odredbe Konvencije o biološkom oružju, zaključio je Kosačev.

- Komisija dolazi do zaključka da svojim ponašanjem u oblasti globalne biološke bezbednosti SAD krše gotovo sve fundamentalne odredbe Konvencije o zabrani razvoja, proizvodnje i skladištenja bakteriološkog, biološkog i toksičnog oružja i o njihovom uništenju - naglasio je potpredsednik Saveta Federacije.

Prema njegovim rečima, iz sadržaja dokumenta koji je pripremila komisija, izvlači se nedvosmislen zaključak - biološki program SAD ima očiglednu dvostruku svrhu.

Efikasan rad komisije

Delovanje ruske parlamentarne komisije imalo je efekta, sve je više zemalja zabrinuto zbog prisustva američkih bioloških laboratorija na svojim teritorijama, kazao je Kosačev.

- Naša komisija je tokom čitavog perioda svog rada koristila sve međunarodne platforme koje su joj na raspolaganju za informisanje svetske zajednice. Danas možemo sa sigurnošću reći da su naši napori dali efekta - rekao je on tokom sastanka komisije.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

 

Prema njegovim rečima, rad komisije se kreće "u pravom smeru".

Parlamentarna komisija je otkrila nezakonite, antihumane aktivnosti američkih laboratorija u Ukrajini i naterala svetsku zajednicu da razmisli o rastućim pretnjama bezbednosti ne samo svojih zemalja, već celog čovečanstva, zaključio je potpredsednik Saveta Federacije.

Savet Federacije i Državna duma prethodno su pripremili zajedničko saopštenje kojim pozivaju vlasti različitih svetskih zemalja da traže podatke od američkog Kongresa o radu američkih bioloških laboratorija u svojim državama.

Parlamentarna komisija Savezne skupštine za ispitivanje okolnosti povezanih sa stvaranjem bioloških laboratorija američkih specijalista na teritoriji Ukrajine organizovana je na inicijativu Državne dume.

Komisija se sastoji se od 14 poslanika i 14 senatora, koji su pripremili završni izveštaj, koji je jednoglasno usvojen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading