PRVA ČLANICA NATO POSLALA AVIONE UKRAJINI! Oglasila se Bela kuća!

Autor:

Svet

17.03.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljska je prva zemlja NATO-a koja je Ukrajini poslala avione.

PRVA ČLANICA NATO POSLALA AVIONE UKRAJINI! Oglasila se Bela kuća!

Foto: www.profimedia.rs

Odluka Poljske o slanju borbenih aviona tipa MiG-29 Ukrajini je "suverena odluka" te države, koja neće podstaći američkog predsednika Džoa Bajdena da Ukrajini pošalje svoje borbene avione tipa F-16, poručila je Bela kuća.

Bajden je, podsetimo, u više navrata poručio da nema nameru da pošalje Ukrajini borbene avione, ali nije u potpunosti isključio tu opciju.

Džon Kirbi, Bajdenov savetnik za nacionalnu sigurnost, juče je novinarima rekao kako odluka Poljske o slanju četiri borbena aviona, koja predstavlja izuzetak od ostalih članica NATO-a, neće promeniti proces donošenja odluka u SAD-u.

Svaka zemlja donosi odluke za sebe

- To ne mijenja našu računicu u odnosu na avione F-17 - rekao je Kirby pa dodao:

- To su suverene odluke koje svaka zemlja donosi sama za sebe. Mi poštujemo te suverene odluke. Oni moraju sami videti ne samo što će sve poslati nego i kako će to karakterisati. -

Kirby je odbio da prokomentariše odluku Poljske, kazavši kako "nije na SAD-u da na ovaj ili onaj način karakteriše poljsku odluku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading