ŽESTOKI UDARI RUSIJE NA UKRAJINU! Dronovi uništili srednju školu kod Kijeva (FOTO)

Autor:

Svet

22.03.2023

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srednja škola je udaljena oko 80 km južno od Kijeva.

ŽESTOKI UDARI RUSIJE NA UKRAJINU! Dronovi uništili srednju školu kod Kijeva (FOTO)

Foto: Printskrin/TViter/@clashreport

Četiri osobe su poginule, a sedam ranjeno u napadu ruskog drona koji je tokom noći pogodio srednju školu u Kijevu, saopštile su vlasti u sredu.

Državna služba za vanredne situacije saopštila je u aplikaciji za razmenu poruka Telegram da su u napadu delimično uništene dve spavaonice i jedan obrazovni objekat u gradu Ržiščiv.

 

 

Napad je pogodio srednju školu koja je udaljena oko 80 km južno od Kijeva, saopštile su službe hitne pomoći koje su objavile slike teško oštećenih zgrada.

U napadu su "delimično uništena" dva sprata dva studentska doma i zgrada koja služi za učenje, rekao je isti izvor, prenosi Dejli mejl.

 

 

Požar, koji je zahvatio više od 3.200 kvadratnih metara škole, ugašen je nešto pre 7 sati ujutru po lokalnom vremenu, saopštile su službe za vanredne situacije.

Rusija redovno gađa Ukrajinu neselektivnim projektilima, artiljerijom i dronovima. Moskva insistira da napada samo vojne ciljeve, ali hiljade civila je ubijeno u napadima od izbijanja rata prošle godine.

Napadi takođe često dovode do nestanka struje koji sprečavaju ljude da greju svoje domove ili dobiju vodu za piće.

- Preko 20 iranskih bespilotnih letelica, plus rakete, brojni incidenti granatiranja, i to samo u jednoj poslednjoj noći ruskog terora protiv Ukrajine - naveo je predsednik Volodimir Zelenski na Tviteru.

Sugerišući da Rusija ne želi mir u Ukrajini posle skoro 13 meseci rata, on je rekao: "Svaki put kada neko pokuša da čuje reč 'mir' u Moskvi, tamo se izdaje još jedno naređenje za takve zločinačke udare".

Ukrajinska vojska saopštila je da je preko noći oborila 16 od 21 drona koje je Rusija lansirala na Ukrajinu. Rusija nije odmah komentarisala izveštaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading