RUSI GAĐALI STAMBENU ČETVRT U LAVOVU! Četvoro mrtvih, strahuje se da je pod ruševinama još ljudi! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.03.2023

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snažan raketni napad pogodio je više gradova u Ukrajini rano jutros.

RUSI GAĐALI STAMBENU ČETVRT U LAVOVU! Četvoro mrtvih, strahuje se da je pod ruševinama još ljudi! (VIDEO)

Foto: Prinstscreen/Twitter

Detonacije su se začule oko 6 jutros u Kijevu.

- Eksplozije u okrugu Holosivski u glavnom gradu. Sve (hitne) službe su na putu do mesta događaja. Više detalja sledi - napisao je gradonačelnik Vitalij Kličko.

Ranije je vojna uprava Kijevske oblasti potvrdila kako je delovala protivvazdušna obrana. Pogođena je i Harkovska oblast, a sirene odjekuju celom zemljom.

Napadnut je i Lavov. Četiri osobe su poginule u ruskim raketnim udarima na zapadni region Lavova, rekao je šef regionalne vojne administracije na Telegramu.

- Stanovnici Lavovske oblasti, vazdušna uzbuna je ove noći trajala četiri sata… U okrugu Zoločiv, neprijateljska raketa je pala u stambeno naselje. Izbio je požar. Već je ugašen. U ovom trenutku se zna za četvoro mrtvih. To su četiri odrasle osobe. Dva muškarca i dve žene. Bili su kod kuće kada je raketa pala. Ostaci se još uklanjaju. Možda su pod njima i drugi ljudi. -

 

 

Napad je izvršen na više ciljeva u gradovima koji se protežu od Žitomira, Vinice i Rivna na zapadu do Dnjepra i Poltave u centralnoj Ukrajini, prenosi Rojters.

Prekinuto snabdevanje strujom nuklearke u Zaporožju

Rusija je jutros nanela još jedan snažan udarac energetskoj infrastrukturi Ukrajine, a na meti su bili energetski objekti u sedam oblasti - Kijevskoj, Mikolajevskoj, Harkovskoj, Zaporoškoj, Odeskoj, Dnjepropetrovskoj i Žitomirskoj, izjavio je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.

On je u objavi na Telegram kanalu ministarstva naveo da Rusi stavljaju svet na ivicu nuklearne katastrofe, s obzirom da je usled granatiranja oštećena poslednja linija za snabdevanje strujom nuklearke u Zaporožju, a stanica trenutno radi na dizel generatorima, prenosi Interfaks Ukrajina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading