RUSIJA GURA SVET NA IVICU NUKLEARNE KATASTROFE! Galuščenko: Oštećena poslednja linija snabdevanja strujom nuklearke u Zaporožju!

Autor:

Svet

09.03.2023

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je pokrenula seriju raketnih napada na Ukrajinu rano jutros.

RUSIJA GURA SVET NA IVICU NUKLEARNE KATASTROFE! Galuščenko: Oštećena poslednja linija snabdevanja strujom nuklearke u Zaporožju!

Foto: Tanjug/AP

Rusija je jutros nanela još jedan snažan udarac energetskoj infrastrukturi Ukrajine, a na meti su bili energetski objekti u sedam oblasti - Kijevskoj, Mikolajevskoj, Harkovskoj, Zaporoškoj, Odeskoj, Dnjepropetrovskoj i Žitomirskoj, izjavio je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.

On je u objavi na Telegram kanalu ministarstva naveo da Rusi stavljaju svet na ivicu nuklearne katastrofe, s obzirom da je usled granatiranja oštećena poslednja linija za snabdevanje strujom nuklearke u Zaporožju, a stanica trenutno radi na dizel generatorima, prenosi Interfaks Ukrajina.

Agencija navodi da je u četvrtak uveče saopšteno da je, usled granatiranja, nuklearka u Zaporožju, u kojoj već nekoliko meseci ne radi nijedan od šest blokova, izgubila mogućnost da dobija struju za sopstvene potrebe iz mreže i ponovo se prebacila na dizel generatore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading