EKSPLOZIJE U KIJEVU! Snažan raketni napad Rusije, sirene za vazdušnu opasnost odjekuju širom zemlje! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.03.2023

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od jutros eksplozije i u Harkovskoj oblasti.

EKSPLOZIJE U KIJEVU! Snažan raketni napad Rusije, sirene za vazdušnu opasnost odjekuju širom zemlje! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/

Glasna eksplozija se čula i u Kijevu, izvijestio je novinar Kijev Independenta.

 

 

Ranije je vojna uprava Kijevske oblasti potvrdila kako je delovala protivvazdušna obrana. Pogođena je i Harkovska oblast, a sirene odjekuju celom zemljom.

Detonacije su se začule oko 6 ujutru.

 

 

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je na Telegramu javio kako su se eksplozije dogodile u okrugu Holosivski na severozapadu ukrajinske prestolnice. 

- Eksplozije u okrugu Holosivski u glavnom gradu. Sve (hitne) službe su na putu do mesta događaja. Više detalja sledi - napisao je Kličko.

Snabdevanje električnom energijom je preventivno prekinuto za oko 15 odsto stanovnika Kijeva, rekao je Kličko.

Napad je izvršen na više ciljeva u gradovima koji se protežu od Žitomira, Vinice i Rivna na zapadu do Dnjepra i Poltave u centralnoj Ukrajini, prenosi Rojters.

 

 

Protivvazdušne jedinice oborile projektile u Odesi!

Guverner Odeske oblasti Maksim Marčenko rekao je da je na meti masovnog raketnog napada bio energetski objekat u Odesi i da je došlo do nestanka struje. Marčenko je naveo u da su protivvazdušne jedinice oborile nekoliko projektila i da se očekuju novi napadi.

- Na svu sreću nema povređenih. Na snazi su restrikcije struje - rekao je Marčenko. Guverner oblasti Harkov Oleh Sinehubov rekao je da su grad i region pogođeni sa oko 15 udara i da je ciljana infrastruktura. 

Prema ukrajinskim medijima, dve osobe su povređene u raketnom udaru u Harkovu od projektila koji je pao blizu njihove kuće. Na meti udara bili su i Dnjepar u centralnom delu Ukrajine i zapadni gradovi Luck i Rivne, koji su daleko od linija fronta, navodi Rojters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading