PRAVDA ĆE BITI ZADOVOLJENA KADA RUSI BUDU ODGOVARALI ZA RAT! Zelenski najavio poseban sud za ratne zločine

Autor:

Svet

04.03.2023

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je govorio na međunarodnoj konferenciji u Lavovu.

PRAVDA ĆE BITI ZADOVOLJENA KADA RUSI BUDU ODGOVARALI ZA RAT! Zelenski najavio poseban sud za ratne zločine

Foto: Tanjug/AP

Pravda  će biti zadovoljena kada rusko državna i vojna vlast bude odgovarala za rat koji je započeo protiv Ukrajine, rekao je juče ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na međunarodnoj konferenciji održanoj u Lavovu.

- A kada bidu pozvani na odgovornost, pravda će biti ostvarena - rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju. Zelenski je naglasio "odgovornost Rusije i posebnu odgovornost vlasti za agresiju i teror protiv naše zemlje i našeg naroda", prenosi Hina.

"Prikupljamo maksimalnu podršku za sud o ruskoj agresiji na Ukrajinu"

Ukrajina već mesecima pokušava formirati međunarodni sud na kojem bi čelnici Moskve odgovarali za ratne zločine. Konferenciji u Lavovu, posvećenoj pitanju međunarodnog suda za ruske ratne zločine u Ukrajini, naznačili su visoki predstavnici Europe i Sjedinjenih Država. Osiguranje je bilo jako, a objavljeno je malo informacija.

- Prikupljamo maksimalnu podršku za sud o ruskoj agresiji na Ukrajinu. Činimo sve kako bismo osigurali da Međunarodni kazneni sud bude uspešan u kažnjavanju ruskih ratnih zločinaca, te da naša nacionalna tela za sprovođenje zakona i pravosudna tela osiguraju pravedne kazne protiv svih ruskih ubica i mučitelja - rekao je Zelenski.

Planovima za ovaj tribunal koji je Kijev zamislio, međutim, za sada nedostaju učinkoviti instrumenti kako bi se politička i vojna vlast u Moskvi dovelo pred sud.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading