VLADIMIR PUTIN NEĆE STATI NA UKRAJINI! Nemačka šalje tenkove Leopard!

Autor:

Svet

18.02.2023

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je najavila da će tenkovi Leopard uskorto stići u Ukrajinu.

VLADIMIR PUTIN NEĆE STATI NA UKRAJINI! Nemačka šalje tenkove Leopard!

Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc pozvao je zapadne saveznike da udruže snage i isporuče tenkove Ukrajini, a Nemačka je spremna da preuzme vodeću ulogu u tome. On je takođe naveo da prvi nemački tenkovi Leopard stižu u Ukrajinu „vrlo brzo“.

Otvarajući bezbednosnu konferenciju u Minhenu, Šolc je rekao da su tenkovi neophodni za održavanje podrške Ukrajini u novoj ofanzivi Moskve. „To znači da svi oni koji mogu da obezbede tenkove to treba da urade sada“, rekla je kancelarka. Nemačka će pružiti svu neophodnu podršku u obuci, opremi i logistici, dodao je on.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Olaf Šolc

Poslali smo im najviše oružja od svih zemalja u Evropi

Berlin je ranije najavio da će poslati 14 tenkova Leopard u Kijev. Ostale vojske koje ih imaju potrebna je nemačka dozvola za izvoz. Šolc je rekao da je Nemačka poslala više oružja Ukrajini nego bilo koja druga zemlja u kontinentalnoj Evropi i da je čak okončala svoju dugogodišnju politiku zabrane izvoza oružja zbog rata.

- Poručujem našim sugrađanima koji ovo dovode u pitanje: naše oružje ne produžava rat, već upravo suprotno. Što pre ruski predsednik Vladimir Putin shvati da ne može da ostvari svoje imperijalističke namere, pre će se rat završiti - istakao je kancelar.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

On je, međutim, ocenio da se rat neće brzo završiti. „Mislim da je mudro pripremiti se za dugotrajan rat“, rekao je Šolc.

Zelenski: Putin se neće zaustaviti na Ukrajini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u svom uvodnom obraćanju na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji poručio kako je "očigledno" da se Vladimir Putin ne planira zaustaviti na Ukrajini, nego će nastaviti s drugim bivšim sovjetskim zemljama, prenosi Index.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

Tvrdi da je Zapad raspravljao o isporukama tenkova Ukrajini, a Kremlj je istovremeno razmišljao o načinima kako "zadaviti" Moldaviju. Takođe je izneo predviđanje kako je vrlo mala verojatnost da će se Belorusija pridružiti invaziji na njegovu zemlju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading