NA OVOM IMANJU ADVOKAT JE POBIO ČLANOVE PORODICE: Na prozoru rupe od METKA, posed odiše sablasnošću (FOTO)

Autor:

Svet

03.03.2023

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mardo je osuđen danas na doživotnu kaznu zatvora.

NA OVOM IMANJU ADVOKAT JE POBIO ČLANOVE PORODICE: Na prozoru rupe od METKA, posed odiše sablasnošću (FOTO)

Foto: AP

Grupa porotnika koji su u četvrtak osudili advokata Aleksa Mardoa za ubistvo supruge i sina, dan ranije posetila je imanje u Južnoj Karolini gde se 2021. godine ubistva dogodila.

Mardo je osuđen danas na doživotnu kaznu zatvora.

Porota od 12 članova, nakon gotovo tri sata većanja, proglasila je Mardoa (54) krivim po dve tačke optužnice za ubistvo supruge Megi (52) i najmlađeg sina Pola (22), koji su pogubljeni iz neposredne blizine uz kućicu za pse na njihovu porodičnom imanju 7. juna 2021.

Veliko imanje poznato kao Mosel našlo se u središtu suđenja i imalo je veliku ulogu u porodičnom životu porodice Mardo.

Porotnici su posetili imanje, uprkos protivljenju tužilaca koji su tvrdili da se ono promenilo od momenta ubistva navodeći da je drveće poraslo i da prizor izgleda drugačije nego u leto 2021. godine.

Na imanju koje se prostire na skoro 700 hektara nalazi se kuća u kojoj je porodica živela nekoliko godina, kao i odgajivačnice za pse, koliba i močvara, polja i šume u kojima bi Mardo sa svoja dva sina išao u lov na jelene i drugu divljač, prenosi CNN.

Porodica je inače živela u Hemptonu u Južnoj Karolini, na oko 20 minuta od Ajlandtona, ali pošto im je kuća oštećena u naletu uragana, preselili su se u Mosel, rekao je svojevremeno drugi Aleksov sin Baster Mardo (26).

Veći deo imanja "nije pristupačan", rekao je on dodajući da nema puteva kroz močvarne delove.

- To je veliko imanje sa staništem za ptice, ribnjacima, s patkama i jelenima svuda - naveo je on tokom svedočenja. Mardo i sinovi često su išli u lov na jelene, patke, prepelice, golubice i svinje, ponekad bi im se pridružili i prijatelji.

Prošle godine, nekoliko meseci posle ubistva, oglašena je prodaja imanja čija se vrednost procenjuje na 3,9 miliona dolara, prenosi CNN dodajući da je imanje trenutno pod ugovorom.

Na zemljištu se nalazi reka koja zauzima 40 kilometara nudeći mogućnost za slatkovodni ribolov, vožnju kajakom i obilje populacije jelena, ćurki i ptica močvarica.

Na kraju dugog puta nalazi se kuća od oko 500 kvadrata.  Na imanju se nalazi i vikendica, koju je Baster Mardo u svom svedočenju nazvao kolibom, rekavši da je tamo boravio neko vreme sa dva prijatelja.

Prema svedočenju porotnika, imanje sada deluje napušteno. Trava i žbunje je poraslo, u odgajivačnicama više nema pasa.

- To je teško mesto za posetu. Imanje je prazno već 20 meseci - primetio je reporter koji je išao sa porotnicima. "Čini se da su neki predmeti ostavljeni tamo gde su pali, uključujući izduvanu fudbalsku loptu iza odgajivačnica i cev sa dezinfekcionim maramicama u šupi.

Špajz gde je, prema mišljenju forenzičara, Pol verovatno stajao kada je prvi put upucan, deluje "kao ukleto mesto“, naveo je reporter.

- Nikakvi vidljivi znaci nasilja, poput mrlja od krvi ili sličnih tragova, ne odaju ono što se dogodilo u junu 2021, osim velikih rupa od metaka koje ostaju na zadnjem prozoru -  navodi se.

Mardo koji nije priznao krivicu za dve tačke optužnice, rekao je da je pronašao ženu Megi i mlađeg sina Pola mrtve kada se vratio iz posete majci. Njihova tela nađena su nedaleko od odgajivačnica za pse.

Mardo je potomak uticajne advokatske porodice iz okoline Čarlstona. Iako je tvrdio da nije kriv za ubistva, priznao je da je lagao o svom alibiju i počinjenom finansijskom kriminalu, što je narušilo njegov kredibilitet kod porote.

Preti mu najmanje 30 godina robije, a mogao bi dobiti i doživotnu kaznu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading