UŽAS! Poznati advokat ubio ŽENU I SINA! Porodica decenijama imala predstavnike u lokalnom pravosuđu!

Autor:

Svet

03.03.2023

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo slučaj i suđenje zaokupljali su ogromnu pažnju javnosti s obzirom na to da je porodica Murdo veoma imućna i uticajna u Južnoj Karolini.

UŽAS! Poznati advokat ubio ŽENU I SINA! Porodica decenijama imala predstavnike u lokalnom pravosuđu!

Foto: Printskrin/Youtube/NBC News

Aleks Mardo

Nekada ugledni advokat iz Južne Karoline Aleks Murdo (54) osuđen je danas na kaznu doživotnog zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo svoje supruge i sina.

Ceo slučaj i suđenje zaokupljali su ogromnu pažnju javnosti s obzirom na to da je porodica Murdo veoma imućna i uticajna u Južnoj Karolini.

Porota je odlučivala manje od tri sata i proglasila je Murdoa krivim za dva ubistva, posle suđenja koje je trajalo šest nedelja.

U optužnici se navodi da je njegova 52-godišnja supruga Megi ubijena iz automatske puške, a njihov 22-godišnji sin Pol iz pištolja.

Ubistvo je počinjeno na njihovom imanju 7. juna 2021, prenosi Glas Amerike.

Tužilaštvo nije moglo da pronađe oružje kojim su Murdoovi ubijeni, kao ni biološke dokaze, ali je bilo mnogo drugih dokaza koji su ukazivali da je Aleks kriv, kao što je video snimak sa Polovog telefona, napravljen nekoliko minuta pre ubistva, na kojem se čuju glasovi svo troje članova porodice.

Snimak je direktno suprtostavljen Murdoovoj tvrdnji da je u vreme ubistva bio kod svojih roditelja, a kada se vratio na imanje navodno je otkrio tela i pozvao policiju.

- Megi i Pol Murdo danas su dobili pravdu. Današnja presuda dokazuje da niko - ko god da ste u društvu - nije iznad zakona - kazao je državni tužilac Južne Karoline Alan Vilson.

Tokom šest nedelja saslušano je više od 75 svedoka i izvedeno više od 800 dokaza.

Porotnici su mogli da čuju i priče o finansijskim malverzacijama koje je Aleks Murdo sprovodio, pokušaju da iscenira sopstveno ubistvo kako bi njegov stariji sin, Baster, dobio njegovo životno osiguranje.

Za porodicu Murdo vezuje se i smrt kućepaziteljke na njihovom imanju, kao i fatalna brodska nesreća u kojoj je poginula jedna devojka, a za koju se sumnjiči Pol Murdo.

Šestonedeljna saslušanja svedoka završena su Murdoovim svedočenjem u kojem je priznao finansijske malverzacije, da je krao milione dolara od svojih klijenata i lagao u istrazi da nije bio na imanju u vreme ubistva, ali je tvrdio da je nevin.

- Nisam ubio Megi, nisam ubio Pola. Ne bih ih nikad povredio, ni pod kojim okolnostima - kazao je Murdo.

Ovaj advokat dolazi iz porodice koja je decenijama imala svoje predstavnike u lokalnom pravosuđu.

Njegov otac, deda i pradeda bili su okružni tužioci više od 80 godina, a advokatska kancelarija Aleksa Murdoa je godinama uspešno poslovala i bila poznata po tužbama protiv velikih kompanija.

Murdo je sada isključen iz advokatske komore i priznao je da je ukrao milione dolara iz svoje kancelarije, kao i od klijenata, jer je bio zavistan od opijata.

Čeka ga suđenje za oko 100 drugih tačaka optužnice, uglavnom finansijskih malverzacija.

Tužilaštvo tvrdi da se Murdo plašio da će supruga i sin otkriti šta je sve radio, i da ih je ubio zbog toga. Očekuje se da će njegovi zastupnici uložiti žalbu na ovu presudu.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading