PRIGOŽIN: Borci "Vagnera" preuzeli kontrolu nad celim Soledarom

Autor:

Svet

11.01.2023

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač ruske privatne paravojne organizacije "Vagner" Jevgenij Prigožin rekao je da su njeni pripadnici preuzeli kontrolu nad celom teritorijom Soledara u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), ali da su borbe nastavljene u centru grada.

PRIGOŽIN: Borci "Vagnera" preuzeli kontrolu nad celim Soledarom

Foto: youtube.com/CNN

„Jedinice PMC „Vagner“ su preuzele kontrolu nad celom teritorijom Soledara. U centru grada je formiran džep u kojem se vode ulične borbe. Broj zarobljenika biće saopšten sutra", naveo je Prigožin u saopštenju objavljenom na stranici njegove kompanije Konkord na platformi "UKontaktu".

Istakao je da su u napadu na Soledar učestvovali samo borci „Vagnera“.

Dodao je da je ta formacija preuzela kontrolu i nad rudnicima soli u gradu, prenose RIA Novosti. Agencija je objavila i fotografije za koje navodi da su sa mesta događaja, na kojima je i Prigožin.

Prethodno je lider DNR Denis Pušilin rekao da su ruske snage preuzele kontrolu nad centrom Soledara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading