UBIJEN DEVETI RUSKI GENERAL! Savetnik Zelenskog otkrio: Bio je vodeći čovek za elektronsko ratovanje!

Autor: Republika

Svet

01.05.2022

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Aleksej Arestovič, otkrio je detalje misije na severu zemlje u kojoj je, osim Antona Simonova, život izgubilo još 100 ruskih vojnika.

UBIJEN DEVETI RUSKI GENERAL! Savetnik Zelenskog otkrio: Bio je vodeći čovek za elektronsko ratovanje!

Foto: Printscreen

Anton Simonov

Deveti ruski general je navodno ubijen u ukrajinskom artiljerijskom udaru u blizini Harkova.

Reč je o general-majoru Antonu Simonovu (55) koji je poginuo tokom napada na komandu ruske vojske u severnoj Ukrajini. To je otkrio savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Aleksej Arestovič.

- O tome su me obavestili dobro obavešteni izvori - rekao je Arestovič na svom Jutjub kanalu.  


Simonov bi, kako prenosi britanski San, bio deveti i najmlađi ruski general dosad ubijen otkad je Ruska Federacija pokrenula invaziju na bivšu republiku SSSR 24 februara ove godine. Smatran je vodećim specijalistom za elektronsko ratovanje ruske vojske.

- Simonov je poginuo u razornoj borbi Ukrajinaca protiv ruske ofanzive. Vodio je elektronsko ratovanje u okviru 2. kombinovane armije i bivši je sajber komandant Zapadnog vojnog okruga - prenosi Dejli mejl i navodi kako je ubistvo Simonova 36. smrt ruskih pukovnika u Ukrajini.

Takođe, navodno je prema britanskim izvorima, u ratu izgubilo život i više od 300 ruskih oficira. Navodi Ministarstva odbrane Ukrajine o ruskim gubicima su još veći. 

Od početka rata stradalo je ukupno 23.500 ruskih vojnika, uništili smi 1.026 njihovih tenkova i razbili skoro 200 aviona - stoji u saopštenju tog tela. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ogromna razaranja širom Ukrajine 

Kolumnista Dejli mejla Ijan Birel napisao je na Tviteru: "Rusija gubi u proseku jednog generala nedeljno u Putinovom katastrofalnom ratu, što mora da predstavlja skoro neviđenu stopu iscrpljivanja za tako visoke oficire.“

Međutim, kako naglašava Dejli mejl, smrt Simonova zajedno sa 100 ruskih vojnika - i prijavljeni gubitak oklopnih vozila - ukazuje na još jedan neuspeh za lidera Kremlja.

- Putin je imao za cilj da proglasi uspeh svoje misije 9. maja, na Dan pobede u Rusiji, obeležavajući godišnjicu završetka Drugog svetskog rata - podseća portal aludirajući na činjenicu da se to očigledno neće dogoditi, barem ne onako kako je šef Kremlja zamislio. 

Inače, pre samo dve nedelje prikazan je grob osmog poginulog ruskog generala Vladimira Frolova u Sankt Peterburgu.

- Žrtvovao je svoj život da deca, žene i starci u Donbasu ne bi ponovo čuli kako bombe eksplodiraju - rekao je guverner Sankt Peterburga dok je njegov prijatelj položen na večni počinak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Kg

01.05.2022 14:43

Skandalozno!

ruski fušeraj

01.05.2022 20:22

nesposobna ruska armija i kršine od ratne tehnike

Djuro

01.05.2022 20:29

Dobijaju tačne informacije od amera, sateliti sve prate pa nije teško da postižu ovakve rezultate.