IZBORIĆEMO SE SA NESTAŠICOM GORIVA! Zelenski: Rusi oštetili skladišta nafte, ali imaćemo derivate!

Autor: Republika

Svet

30.04.2022

06:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina će se uskoro izboriti sa nestašicom goriva, iako su ruske snage oštetile brojna skladišta nafte, saopštio je danas predsednik Volodimir Zelenski.

IZBORIĆEMO SE SA NESTAŠICOM GORIVA! Zelenski: Rusi oštetili skladišta nafte, ali imaćemo derivate!

Foto: Tanjug/AP

Ove nedelje Rusija je izvršila udare na postrojenja glavnog ukrajinskog proizvođača goriva, rafineriju nafte u Kremenčuku, kao i na nekoliko drugih velikih skladišta, prenosi Rojters.

- Redovi i rastuće cene goriva na benzinskim pumpama primetne su u mnogim regionima naše zemlje - saopštio je Zelenski u noćašnjem video obraćanju.

On je naglasio da "okupatori namerno uništavaju infrastrukturu za proizvodnju, snabdevanje i skladištenje goriva" u Ukrajini.

- Rusija je blokirala i naše luke, tako da nemamo hitna rešenja za ove nestašice. Ali vladini zvaničnici obećavaju da će u roku od nedelju dana, a najviše dve, sistem snabdevanja Ukrajine gorivom funkcionisati - dodao je Zelenski.

U saopštenju, ministarka ekonomije Julija Sviridenko je rekla da će svi nedostaci biti eliminisani u roku od nedelju dana, pošto su ukrajinski operateri obezbedili ugovore sa evropskim dobavljačima, navodi Rojters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

30.04.2022 08:20

Zeleni ne lupaj gluposti