BOMBARDOVATI KIJEV I ZAVRŠITI SA TIM! Jezive pretnje na ruskoj televiziji, zavladala opšta histerija u Kremlju zbog POTAPANJA PUTINOVOG BRODA!

Autor: Republika

Svet

15.04.2022

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preko ruske državne televizije Rusija 1 svetu poslate zastrašujuće pretnje nakon što je objavljeno da je uništen glavni adut Vladimira Putina iz Crnomorske flote.

BOMBARDOVATI KIJEV I ZAVRŠITI SA TIM! Jezive pretnje na ruskoj televiziji, zavladala opšta histerija u Kremlju zbog POTAPANJA PUTINOVOG BRODA!

Foto: Printscreen

Vladimir Bortko besneo na ruskoj državnoj televiziji i pretio

Opšta histerija zavladala je u ruskoj javnosti nakon što je svet obišla vest da su ukrajinske snage potopile najmoćniji brod Crnomorske flote, krstaricu Moskva, za koju se tvrdilo da je jedan od najsnažnijih aduta šefa Kremlja Vladimira Putina, i to ne samo kada je u pitanju rat u Ukrajini, već i potencijalni globalni sukob. 

Tako su mnogobrojni ruski političari i analitičari, gostujući na državnim televizijama, počeli da iznose predloge na koji način zvanična Moskva može da se osveti Ukrajincima, pozvavši čak i na bombardovanje Kijeva "kako bi se jednom za svagda završilo sa tim". Tokom jedne emisije je čak i voditeljka podržala takvu retoriku svojih gostiju, ne pokušavši da umiri strasti. 

Objavljeno je važno saopštenje ruskog Ministarstva odbrane o sudbini ratnog broda Moskva koji je pretrpeo požar, važnom brodu ruske Crnomorske flote - započela je tu temu voditeljka državnog kanala Rusija-1, na šta se njen gost, inače poznati ruski reditelj i analitičar Vladimir Bortko, odmah ubacio iznoseći salve pretnji na račun Ukrajine. 

Čak je i sama činjenica da se dogodio napad na našu teritoriju apsolutni povod za rat, stvarno, bez šale. Bez neke… kako se to zove? Šta mi to trenutno sprovodimo? - bio je uporan Bortko, prenosi Blic.

Na to mu je voditeljka uizvratila. 

- Specijalnu vojnu operaciju Rusije - rekla je ona, na šta se analitičar samo nadovezao.    

- Specijalna vojna operacija se okončala. Okončala se sinoć kad je naša domovina napadnuta - istakao je on, aludirajući na navode Moskve da je Ukrajina napala četiri ruska grada.

- Kad kažete sinoć mislite li na krstaricu Moskva? Kad pričate o ratu da li mislite na totalnu mobilizaciju? - upitala je voditeljka.

- Stop! Nisam želeo da pričam o ratnom brodu jer ima različitih priča. Ali kad već pominjete, ratni brod Moskva je apsolutni povod za rat, stoprocentni. To je naš vodeći brod. Nema o čemu da se razmišlja. Mora biti odgovora, ali koje vrste? Moramo ga osmisliti – rekao je Bortko.

 

 

I sama voditeljka je konstatovala da se ruska specijalna vojna operacija već pretvorila u nešto što se lako može nazvati Trećim svetskim ratom.

- Ovo je apsolutno tačno. Trenutno se borimo protiv, ako ne samog NATO, onda sigurno protiv NATO strukture. To treba da se razume, protiv SAD. Snabdevaju oružjem Ukrajinu 24 sata dnevno, preko železnice, preko Poljske isporučuju oružje, to definitivno nije šala, treba ozbiljno razmisliti o uništavanju železničkih čvorova. Ali postoji problem, oni nastavljaju da dolaze, mislim na svetske lidere, a njih treba upozoriti da sede kod svoje kuće - istakla je ona, a onda je njen sagovornik dodao: 

- To je ono što treba da se uradi. Nije trebalo nikad da se desi ono što sada viđamo na ekranima. Imamo jedan način da odgovorimo, bombardujemo ih jednom i to je to - zaključio je reditelj Bortko i tim rečima izazvao salve reakcije u čitavom svetu zzbog retorike za koju je ocenjeno da opasno preti svetskoj stabilnosti budući da je došla s jedne zavnično državne televizije. 

 

 

Inače, snažne eksplozije čule su se u Kijevu rano jutros, a sirene za vazdušnu opasnost oglašavale su se širom zemlje. Kako javlja ruska prorežimska agencija RIA, Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da su raketnim napadom pogodili vojno postrojenje nedaleko od ukrajinske prestonice i zapretilo da će "intenzivirati raketne napade na mete u Kijevu" kao "odgovor na provokacije ukrajinskih sigurnosnih snaga na ruskom teritoriju".

Novinarka Medlin Rouč, koja kako kaže svakog jutra prati vesti na Rusiji-1, ocenila je za CNN-u da Rusi koji istinu uzimaju iz državnih medija žive u “alternativnoj stvarnosti”.

- Vojska se na ruskoj državnoj televiziji prikazuje kao da trijumfuje, kao da nema nikakve gubitke ni žrtve i da nikako ne čini nikakve zločine. S druge strane, isti mediji serviraju priču da ukrajinska vojska ubija civile i čini zločine, trpi gubitke i gubi teritoriju u borbi sa ruskim snagama - rekla je ona i dodala da nije iznenađenje što toliko mnogo ljudi prosto prihvata šta im Kremlj servira.

 

 

- Njima je to najlakše, oni ne vide alternativu. Osećaju se bespomoćno a Putin i rukovodstvo im svakog dana serviraju takve informacija - objasnila je Roučova.

Podsetimo, Rusija je prvo priznala preko državnih medija da je njen najvažniji brod pretrpeo značajnu štetu nakon požara koji je doveo do eksplozije municije na brodu, ali nije spomenula ukrajinski napad, navodeći da je uzrok pod istragom.

Ruski predsednik Vladimir Putin je sinoć obavešten o gubitku broda i greškom mu je rečeno da je napad sproveden britanskim oružjem, preneo je “Dejli mejl” pozivajući se na ruske medije.

- Putin je bio besan na način koji nikad do sada nije viđen - objavio je General SVR, kanal “Telegrama”, koji se pozvao na izjave insajdera, bivšeg člana Tajne službe povezanog sa Kremljom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin teško podneo vesti s fronta 

Ubrzo potom je rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo da je raketna krstarica "Moskva", koja je oštećena u eksploziji, potonula prilikom vuče. Posada je uspešno evakuisana. Uz to glavno raketno naoružanje nije oštećeno, a izvor požara je lokalizovan i brod je ostao da pluta. S druge strane, iz Ukrajine se tvrdi da je krstarica razorena projektilima "Neptun".   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slavko Miljevic

15.04.2022 13:20

Ne vjerujem ničemu što se plasira kao vijest na bazi pregleda snimaka koji nikad nisu vjerodostojni, niti jednoj napisanoj riječi koje novinari kreiraju iz svojih kućnih fotelja ili glamuroznih novinarskih ureda. Vjerujem izvještaju direktno sa ratnog područja. Ovde se drama kreira, da se spasu stvaraoci jednog totalnog ludila 2020-2022. I da prođu kroz život kao slobodni građani i da se svijetu servira veliko zlo RAT nebili zaboravili prethodne zločine. Vidim uspijevaju itekako. Svijet je slijep i glup.