NAPADNUT RUSKI KONZULAT U UKRAJINI: Putin hitno reagovao zbog terorističkog akta

Autor:

Svet

24.12.2021

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni konzulat Rusije u Nepoznata ukrajinskom gradu Lavovu napadnut je molotevljevim koktelom koji je bacila nepoznata osoba, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

NAPADNUT RUSKI KONZULAT U UKRAJINI: Putin hitno reagovao zbog terorističkog akta

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin poslao nikad jasniju Zapadu o našoj zemlji

Kako se navodi, reč o je "terorističkom aktu" koji je posledica podsticanja mržnje i neprijateljstva prema Rusiji u Ukrajini, prenosi TASS.

"Generalni konzulat Rusije uputio je notu regionalnoj kancelariji Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine kao i apel načelniku Glavne uprave nacionalne policije u Lavovu sa zahtevom da se preduzmu hitne mere za jačanje bezbednosti konzulata i njenih zaposlenih, kao i za traženje i kažnjavanje odgovornih. Slična nota iz ruske ambasade u Kijevu upućena je i Ministarstvu spoljnih poslova Ukrajine", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na razgovor otpravnika poslova ukrajinske ambasade u Moskvi i zatražilo izvinjenje ukrajinskih vlasti, dodaje Tass.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading