AMERIČKI UDAR NA PUTINA: RUSIJU PROGLASITI SPONZOROM TERORIZMA! Skandalozan plan kuje se u američkom senatu, evo koliko novca se šalje Ukrajini!

Autor: Republika

Svet

16.12.2021

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa američkih senatora pokrenula je inicijativu da se naredne godine izvrši još žešći udar na Rusku Federaciju, a da se, s druge strane, pošalje dodatna pomoć Ukrajini.

AMERIČKI UDAR NA PUTINA: RUSIJU PROGLASITI SPONZOROM TERORIZMA! Skandalozan plan kuje se u američkom senatu, evo koliko novca se šalje Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Najnoviji američki udar na Rusku Federaciju i na njenog predsednika Vladimira Putina stigao je direktno iz Senata SAD, gde je grupa članova tog tela predložila da 2022. godine Rusija bude proglašena za zemlju sponzora terorizma, a da se istovremeno usvoji zakon po kom bi Amerika isporučila pomoć Ukrajini u iznosu od čak 450 miliona dolara.    

Inicijator najnovijeg zakona je senator Džim Riš, član komiteta Senata za međunarodne odnose. On je danas i predstavio meru pod nazivom "Zakon koji garantuje Ukrajini autonomiju jačanjem njene odbrane" (Guaranteeing Ukraine"s Autonomy by Reinforcing its Defense Act, GUARD Act), nakon čega je još osam njegovih kolega podržalo inicijativu.

- Nacrt zakona odobrava 450 miliona dolara stranog vojnog finansiranja za Ukrajinu u 2022. godini i označava Rusiju kao državu-sponzora terorizma - precizirano je u saopštenju, prenosi Sputnjik i dodaje da se pomenuta grupa senatora zalaže i za pooštravanje sankcija protiv gasovoda "Severni tok 2".

Podsetimo, nakon onlajn samita sa Putinom, američki predsednik Džozef Bajden izjavio da SAD neće jednostrano upotrebiti silu protiv Rusije. Međutim, on je upozorio ruskog kolegu da je zvanični Vašington spreman da uvede surove ekonomske sankcije u slučaju napada na Ukrajinu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ehehe

16.12.2021 13:53

hahaha uplasio se putin... taman ce mu biti jos lakse da napadne ukrainu i uzme istok, kao nato zlikovci i nacisti nase kosovo... ako ga smatraju teroristom sto bi se se on pravio fin previse...