NATO SA F-15 UDARIO NA PUTINA! Moćni lovci stigli na sam prag Ruske Federacije, Moskva poručuje: NAŠE NUKLEARNE SNAGE SU U BORBENOJ GOTOVOSTI!

Autor: Republika

Svet

16.12.2021

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alijansa je nastavila sa provokativnim akcijama nedugo nakon što je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg delimično ublažio zategnutu retoriku s Moskvom poručivši kako taj savez neće izmeštati nuklearne projektile po Evropi.

NATO SA F-15 UDARIO NA PUTINA! Moćni lovci stigli na sam prag Ruske Federacije, Moskva poručuje: NAŠE NUKLEARNE SNAGE SU U BORBENOJ GOTOVOSTI!

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia/U.S. Air Force photo/Staff Sgt. Samuel Rogers

Vladimir Putin na udaru aviona koje je poslao Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je početkom nedelje kako Alijansa nema nameru da nuklearne projektile izmešta na tlu Evrope, čime je delimično ublažio ratnohuškačku retoriku s Ruskom Federacijom i njenim predsednikom Vladimirom Putinom, ali je nedugo potom doneo odluku da u Rumuniju pošalje moćne lovce F-15 "kako bi štitili vazdušni prostor iznad Crnog mora", na samom pragu ruskih granica. 

Kako je saopšteno, letelice bi trebalo da služe i jačanju NATO prisustva u regionu gde se već dugo vodi bitka za primat između Zapada i Rusije. 

Američki lovci F-15 sleteli su u vazdušnu bazu u gradu Kimpija Turziji u Rumuniji. Italijanske, rumunske i američke snage će izvoditi zajedničke letove u cilju zaštite vazdušnog prostora saveznika u NATO. Cilj ovog planiranog razmeštanja je obezbeđivanje prisustva saveznika u regionu Crnog mora - navodi se u saopštenju Alijanse, prenosi Sputnjik. 

Kako je napomenuto, američki lovci će zajedno sa italijanskim avionima "Jurofajter" i rumunskim izvoditi letove d 18-22. decembra.

Podsetimo, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je krajem novembra ukazao na aktiviranje zemalja NATO u blizini ruskih granica. On je naglasio da je Moskva u takvim uslovima prinuđena da održava borbenu gotovost svojih nuklearnih snaga i razvija potencijal nenuklearnih snaga za obuzdavanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Verica

16.12.2021 10:28

stoltenberg bolesnik misli da ce se negde sakriti.Zao mi je sto ce nevin narod da strada zbog psihopata!

Odgovori 29 2
vuuule

16.12.2021 10:48

Sa zapadnim zverima se ne postupa tako. Oborite prvi avion koji se približi granicama, pa se izvinite. Optužite nn operatera da je imao nervozan prst na dugmetu za lansiranje. Za zapada će te biti večiti krivci. Ako biješ si,edžija si, ako te biju siledžija si, pa onda budi siledžija, ce iće te više. Taj jezik jedino i razume zapad.

Odgovori 37 7
Nenad

19.12.2021 09:21

@vuuule - Vule, nisi popio lek.

Odgovori 5 10
Zoran

10.02.2022 11:23

Pa dali ste normalni vi iz nato Rusija vam nije Srbija da je silujete jadna vam majka bila molite boga da vas Rusija ne razori