BAJDEN SPREMIO MOĆNE ADUTE PROTIV PUTINA! Počeo sastanak dvojice moćnika, američki predsednik spreman za UDAR NA RUBLJU!

Autor: Republika

Svet

07.12.2021

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Džo Bajden počeli su sastanak putem video-linka, a očekuje se da bi razgovori mogli da potraju i nekoliko sati.

BAJDEN SPREMIO MOĆNE ADUTE PROTIV PUTINA! Počeo sastanak dvojice moćnika, američki predsednik spreman za UDAR NA RUBLJU!

Foto: Tanjug/AP

Počeo drugi susret Putina i Bajdena, ali video-linkom

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Džozef Bajden, počeli su razgovor putem video linka. Kako se očekuje, dvojića moćnika će razgovarati o širokom spektru pitanja, uključujući napetost oko Ukrajine, pomeranje NATO na istok i o inicijativi ruskog predsednika o garancijama bezbednosti.

Kako je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a preneo Sputnjik, razgovor Putina i Bajdena će trajati "koliko bude bilo potrebno". On nije vremenski ograničen.

Putin razgovara sa američkim kolegom iz svoje rezidencije u Sočiju, pri čemu se razgovor, po prvi put, vodi putem specijalne zaštićene linije. Linija je profunkcionisala još za vreme ranijih administracija, ali dosad nije korišćena.

Američki mediji, predvođeni servisom CNN, ranije danas su otkrili kako će Bajden žestoko udariti na ruskog kolegu i kako će mu nikad oštrije poručiti da Sjedinjene Američke Države imaju nameru da silovito odgovore ukoliko se ispune procene obaveštajnih službi SAD da se Ruska Federacija sprema za invaziju na Ukrajinu. 

Analitičari, međutim, navode da su posebni aduti šefa Bele kuće sankcije protiv najvećih ruskih banaka i Ruskog fonda za direktne investicije, čime bi se, kako se ističe, zadao žestok udarac ruskoj valuti - rublji. Takođe, kao jedna od opcija da se Putin primora da bude poslušnik Zapada jeste blokada konvertovanja rublje u dolar, evre ili britanske funte.

- Najgora mera bilo bi isključivanje Moskve iz međunarodnog platnog sistema SWIFT, ali to bio udar na obične građane - prenela je američka agencija Blumberg. 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading