PUTINOV PORTPAROL PROKOMENTARISAO POTENCIJALNO RASPOREĐIVANJE NUKLEARNOG NAORUŽANJA: Postoje različite mogućnosti, ali još uvek je rano za procenu

Autor:

Svet

20.12.2021

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmatramo najrazličitije opcije kao moguće odgovore u slučaju razmeštanja NATO-a u blizini ruskih granica, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

PUTINOV PORTPAROL PROKOMENTARISAO POTENCIJALNO RASPOREĐIVANJE NUKLEARNOG NAORUŽANJA: Postoje različite mogućnosti, ali još uvek je rano za procenu

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

On je tokom razgovora sa novinarima zamoljen da prokomentariše saopštenje beloruske strane da će Minsk predložiti Moskvi da rasporedi nuklearno oružje na svojoj teritoriji ukoliko NATO razmesti takvo oružje u Poljskoj.

- Ni za koga nije tajna da raspoređivanje različitih vrsta oružja NATO-a u blizini naših granica, koje može da predstavlja opasnost za nas, naravno, zahteva preduzimanje odgovarajućih koraka kako bi se situacija izbalansirala. Ovde su moguće najrazličitije mogućnosti - odgovorio je portparol ruskog predsednika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Peskov

Istovremeno, Peskov je napomenuo da Rusija i dalje nije dobila odgovor SAD o bezbednosnim garancijama.

- Još uvek je rano za procenu. Čuli smo reči, ali uz pozivanje na različite izvore, o spremnosti da se vodi rasprava i to je verovatno pozitivan faktor. Ali još nema direktnog odgovora, pa je rano da se daju procene - rekao je portparol Kremlja, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, rusko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je dokument koji je zvanična Moskva poslala NATO-u po pitanju garancija bezbednosti o kojima je nedavno govorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, a koji se pre svega tiču širenja vojnog prisustva Alijanse zapadnim granicama Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading