AMERIKA SPUSTILA ZELENSKOG NA ZEMLJU: Ukrajinski predsednik spreman da direktno razgovara sa Putinom

Autor:

Svet

10.12.2021

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izrazio je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom spremnost za direktan razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, izjavio je šef kabineta ukrajinskog lidera Andrej Sibiga.

AMERIKA SPUSTILA ZELENSKOG NA ZEMLJU: Ukrajinski predsednik spreman da direktno razgovara sa Putinom

Foto: pixabay.com

- Zelenski je tokom telefonskog razgovora potvrdio predsedniku SAD spremnost za direktne razgovore sa Putinom. Ukrajina želi diplomatsko rešenje za sukob u Donbasu - rekao je Sibiga za kanal "1+1", prenosi Kurir.

Prema njegovim rečima, pitanje oživljavanja minskog formata mirovnog procesa pokrenuto je tokom razgovora dvojice predsednika.

- Normandijski format nije doneo željene rezultate, odnosno mir u Ukrajini. Ukrajinska strana traži platforme, mehanizme i formate da otkoči mirovni proces. Nismo mi ti koji blokiramo minski proces, mi želimo mir - istakao je Sibiga.

Sibiga je naglasio da je Ukrajina predstavila jasnu viziju toga kako se može ostvariti napredak, te da će to biti tema diskusije putem diplomatskih kanala.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Simo

11.12.2021 06:55

Rusi bi trebali do Urala da dođu!

Cardak

11.12.2021 20:49

E moj ZELENI dok je PUTIN govorio ajde da razgovaramo ti si zvau pomoc TETKA NATU I KAUBOJE!Trazio tessko naoruzanje i sad bi da divanis -NEMOZE.PUTIN je zdravo zauzet(a zvao te u Moskvu nisi hteo da ides eto to ti je)!