„Tri šešira" zauzeo peto mesto na listi 100 najboljih tradicionalnih restorana na svetu

Autor:

Vesti

20.12.2021

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Svetski atlas hrane, „TejstAtlas" , objavio je listu 100 najboljih tradicionalnih jela, restorana i kuhinja na svetu za 2021. godinu. Čuveni skadarlijski restoran „Tri šešira" se našao na petom mestu najboljih tradicionalnih restorana.

„Tri šešira" zauzeo peto mesto na listi 100 najboljih tradicionalnih restorana na svetu

Foto: Tri šešira PR

Najpopularniji sajt posvećen svetskoj kuhinji po prvi put je nominovao 100 najboljih tradicionalnih restorana na svetu, kao i 100 najboljih lokalnih restorana.

Ove dve liste sadrže najpouzdanije i dugo vremena prepoznatljive restorane na svetu koji služe lokalna jela zasnovana na tradicionalnim receptima koji su usavršavani i dokazivani generacijama.

Liste restorana se sastavljaju na osnovu broja godina postojanja, statusa, ocene kritičara hrane i turističkih vodiča, popularnosti servinarnih jela i ocena lokalnih posetilaca.

„Tri šešira" je ocenjen kao jedan od najautentičnijih restorana u Beogradu koji postoji od 1864. godine, a nalazi se u srcu Skadarlije. Poznat je po dobroj usluzi i kvalitetu, prepoznatljivom ambijentu i tradicionalnoj srpskoj kuhinji.

Od jela koja se preporučuju na spisku se našla karađorđeva šnicla, pljeskavica, sarma, ajvar, prebranac i ćevapi.

Ispred „Tri šešira" su se našli „Kafe de Takuba" iz Meksiko Sitija, „Komanders palas" iz Nju Orlenasa, „Da Enco al 29" i kao najbolji „Kafe Imperijal" u Pragu.

Komentari (0)

Loading