DOSTA NAM JE ZAPADA, SVIM SREDSTVIMA ĆEMO ŠTITITI GRANICE NAŠE SAVEZNE DRŽAVE! Putinov i Lukašenkov potez od kog je SVET STREPEO!

Autor: Republika

Svet

05.11.2021

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski i beloruski predsednici, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, potpisali su integracioni dekret o stvaranju Savezne države za 2021-2023. godinu, koji je izazvao brojne reakcije u svetu.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin ujedinjeni protiv Zapada  

Vojna doktrina Savezne Države Rusije i Belorusije ne predstavlja pretnju po bilo koga, to je prinudan odgovor na pritisak Zapada, rekao je državni sekretar Savezne Države Dmitrij Mezencev.

- Primećujemo sve veći vojno-politički pritisak na Rusiju i Belorusiju. Danas vojna doktrina definiše poseban nivo koordinacije akcije ministarstava odbrane za zaštitu zajedničke granice Savezne Države... Ovo je takođe važan faktor koji bi trebalo da uzmu u obzir naši partneri koji sve više približavaju infrastrukturu NATO i beloruskim granicama - rekao je Mezencev za televiziju "Rusija 24", prenosi Sputnjik.  

Kako je istakao, doktrina predviđa povećanje vojno-tehničke saradnje kao i zajednički naučno-istraživački rad u sferi odbrane.

- Odbrambena doktrina Savezne Države je dokument koji ne vodi ka bilo kakvim pretnjama po bilo koga, ali povećava visok stepen zaštite naših teritorija - precizirao je državni sekretar i otkrio da će saveznički programi sveobuhvatno i u velikoj meri osigurati zbližavanje ekonomskog potencijala Rusije i Belorusije, što se, između ostalog, radi i kako bi zajednička konkurentnost nacionalnih privreda bila suštinski veća.

- Teško da se može preceniti značaj te odluke o usvajanju 28 savezničkih programa koju je Savet doneo. To je istorijska odluka za naše odnose - rekao je Mezencev za Sputnjik, istakavši da nije slučajno to što su dokumenta potpisana na Dan narodnog jedinstva koji je Rusija proslavila 4. novembra.

Podsetimo, predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, potpisali su integracioni dekret o glavnim pravcima sprovođenja odredbi Ugovora o stvaranju Savezne države za 2021-2023. godinu. Dvojica predsednika odobrila su odluke Vrhovnog državnog saveta Ruske Federacije i Belorusije, uključujući i ažuriranu vojnu doktrinu i migracioni koncept.

U septembru su se predsednici dveju zemalja dogovorili o svih 28 integracionih saveznih programa. Zatim su ovi programi odobreni na sastanku Saveta ministara Savezne države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading