MRTVI RUSKI OPERATIVAC BIO JE NA TAJNOM ZADATKU I RADIO JE ZA FSB?! Cure detalji o misterioznoj smrti diplomate čije je telo nađeno kod ambasade u BERLINU!

Autor: Republika

Svet

05.11.2021

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački mediji otkrili su niz detalja o misterioznoj smrti ruskog diplomate, čiju je obdukciju u Berlinu zabranila zvanična Moskva, zahtevajući da njegovo telo hitno bude prebačeno u domovinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia

Putin se nije oglašavao povodom smrti diplomate u Berlinu  

Cure detalji o misterioznoj smrti ruskog diplomate u ambasadi te zemlje u nemačkoj prestonici Berlinu, a kako prenosi RT reč je o čoveku starosti oko 35 godina, čije je telo nađeno van objekta, a kako se navodi, najverovatnije je pao kroz prozor.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova je izdalo kratko saopštenje o incidentu, otkrivši samo da je muškarac, čiji identitet nije obelodanjen, radio sekretarske poslove u ruskom diplomatskom predstavništvu, te da je nađen mrtav 19. oktobra. Osim toga, navedeno je kako će bilo kakav dalji komentar biti izbegnut "iz etničkih razloga". 

I Nemačka i Ruska Federacija nisu objavljivale ništa o incidentu dok danas do te informacije nisu dali nemački mediji. Tako je magazin Špigel otkrio da je Ruska Federacija odbila da dozvoli obdukciju čoveka u Nemačkoj i zahtevala da njegovo telo bude hitno transportovano u domovinu. 

- Nemačkim istražiteljima je tako bilo onemogućeno da sprovedu istragu jer je žrtva uživala diplomatski status - naveo je nemački list i istakao kako se veruje da je Rus bio na tajnom zadatku u Nemačkoj.

- U pitanju je osoba koja je radila za glavnu rusku agenciju za unutrašnju bezbednost, Federalnu službu bezbednosti - istakao je Špigel.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading